facebook

Zo werk je nog nét even veiliger

Hans Scholten
1 minuut
We helpen je graag
Mondzorg is teamwork – zeker tijdens de coronapandemie. Je volgt samen de Leidraad Mondzorg Corona en iedereen is scherper dan ooit op hygiënemaatregelen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en de gevolgen van één besmette collega kunnen groot zijn. Om je te helpen de puntjes op de i te zetten heeft team Ledenservice 4 tips voor je waar je misschien nog niet aan had gedacht.
  1. Zorg dat je je aan de maatregelen kunt blijven houden, zoals de anderhalve meter. Heb je een (te) kleine lunchruimte? Deel de agenda anders in en ga in shifts lunchen. Dan voorkom je dat de hele praktijk moet sluiten wanneer één collega positief getest blijkt te zijn.
  2. Let ook op bij het omkleden dat je niet met te veel personen in een te kleine ruimte verblijft.
  3. Overweeg om ook buiten de behandelkamer een mondkapje te dragen, namelijk daar waar het moeilijk is om afstand te bewaren, zoals in gangen en de sterilisatieruimte.
  4. Wees voorbereid. Print het schema 'Inzetbaarheid mondzorgverleners’ (pdf) uit en hang 'm ergens op waar iedereen deze kan zien, zodat je weet wat je moet doen op welk moment!

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.