facebook

Winnaars KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award 2022 bekend!

Mark Zwartkruis
2 minuten
Winnaars bachelorscriptie award krijgen prijs uitgereikt
De winnaars van de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award zijn bekend! De jury besloot dit jaar de 1e prijs toe te kennen aan Rama Mourad, Lily Randoe en Lara de Ruiter van de Radboud Universiteit voor hun scriptie 'Freeze drying colloidal gelatin nanoparticles for bone regeneration'. De prijs werd op 28 oktober uitgereikt tijdens de Dental Expo 2022. De Nijmeegse studenten waren blij verrast met het mooie resultaat. Ook werd er dit jaar weer volop gestemd op de publieksprijs, die dit jaar door Rijksuniversiteit Groningen werd binnengesleept.

En de winnaars zijn...

Uit een totaal van 9 inzendingen worden elk jaar 5 bachelorscripties genomineerd voor de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award. De jury wijst hieruit een top 3 aan en dit jaar ziet het podium er als volgt uit:

  1. Freeze drying colloidal gelatin nanoparticles for bone regeneration: effect of cryoprotectants - L. Randoe, L de Ruiter en R. Mourad - Radboud Universiteit Nijmegen
  2. The relationship between temporomanidbular disorders and post-traumatic stress disorder - I. Kashmour en M. Kilibarda ACTA
  3. Porselein versus composiet voor veneer restauraties: een beknopt literatuuronderzoek en kosteneffectiviteitsanalyse - N. Ter Braack, I. Koekebakker en L. Siebers - Radboud Universiteit Nijmegen

De studenten uit de top 3 kregen niet alleen allemaal een mooie award voor op de schoorsteenmantel, maar hebben ook nog mooie prijzen gewonnen. Voor de winnaars is dit €1.000,-, terwijl de nummers 2 naar huis gingen met respectievelijk €500,- en de nummers 3 een goedgevulde KNMT-tas t.w.v. €25,- per persoon ontvingen. Dik verdiend voor al dat harde werk!

Een feestelijk gezelschap

Het was dit jaar weer een extra feestelijke uitreiking. Niet alleen omdat alle deelnemers aanwezig waren en goede zin hadden meegenomen, maar ook omdat het dit keer weer in levenden lijve kon plaatsvinden op het podium bij de Dental Expo. Op het einde kwamen alle deelnemers samen op het podium om het moment te vereeuwigen met een groepsfoto.

groepsfoto bachelorscriptie award 2022

Publieksprijs voor Groningen

Karlijn Mullink, Indy van Boxem en Iris Euving van de Rijksuniversiteit Groningen wisten wellicht geen juryprijs in de wacht te slepen, maar kregen wel het publiek enthousiast. Er werd ook dit jaar weer volop gestemd (zo'n 1500 keer) en het drietal uit Groningen kwam met 26,5% van de stemmen als winnaar uit de bus. De dames ontvangen hiervoor de publieksprijs, bestaande uit een mooie bokaal en een cheque ter waarde van €500,-.

Weer 3x3 kanshebbers in 2023

Begin volgend jaar zal het selectieproces van de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award 2023 al weer van start gaan. De scriptiecoördinatoren van de 3 tandheelkundige faculteiten zullen zoals elk jaar weer de 3 beste bachelorscripties selecteren van het voorgaande studiejaar. 

Meer over de KNMT Sensodyne Bachelorscriptie Award