Wil jij meewerken aan onderzoek voor een nieuwe richtlijn?

Danielle Brinkman
1 minuut
Image
administratie-btw
Het KIMO zoekt 3 algemeen practici die willen meewerken aan een onderzoek voor de ontwikkeling van de nieuwe klinische praktijkrichtlijn (KPR) 'Diagnostiek en verwijzing orofaciale pijn'. Het gaat om een online interview van ongeveer 30 minuten, op een moment dat het jou schikt.

Kwalitatief onderzoek 

Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de knelpunten bij diagnostiek van en verwijzing bij orofaciale pijn en in mogelijke verbeterpunten. Het onderzoek draagt bij aan het opstellen van een richtlijn voor diagnostiek en passende verwijzing. Vragen die tijdens het interview aan bod komen: 

  • Wat gaat er goed en wat kan er beter bij de diagnostiek van orofaciale pijn? 
  • Wat gaat er goed en wat kan er beter bij het verwijzen van patiënten met orofaciale pijn?

Meer informatie of reageren

Wil je meewerken aan het onderzoek of heb je hier vragen over, mail dan voor vrijdag 13 september naar richtlijnen@knmt.nl 

De klinische praktijkrichtlijn (KPR) 'Diagnostiek en verwijzing orofaciale pijn' is onderdeel van het KIMO-meerjarenprogramma 2022-2026. Het initiatief voor deze KPR komt voort uit de behoefte aan duidelijke richtlijnen voor mondzorgprofessionals bij de diagnostiek en verwijzing van orofaciale pijn, zoals dento-alveolaire pijn, temporomandibulaire pijn en disfunctie, en hoofdpijn. De richtlijn wordt ontwikkeld onder leiding van prof. dr. Frank Lobbezoo en dr. Michail Koutris.