facebook

WHO-enquête over Covid-19 ervaringen tandartsen en mondhygiënisten

Karel Gosselink
1 minuut
Covid-19
1200 tandartsen en 500 mondhygiënisten hebben 8 juli een uitnodiging ontvangen voor een webenquête over hun eerste ervaringen met de Covid-19 pandemie. De vragenlijst wordt onder de vleugels van de World Health Organization (WHO) uitgezet in verschillende landen. In Nederland wordt het onderzoek uitgevoerd door ACTA, Radboud Universiteit, UMCG en de KNMT.

Eenmalig invullen van vertrouwelijke vragenlijst

Het onderzoek over de ervaringen met Covid-19 bestaat uit het eenmalig invullen van een digitale vragenlijst over de impact die de coronacrisis op de werkzaamheden als tandarts en mondhygiënist heeft gehad. De antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld, waardoor de verzamelde gegevens niet herleid kunnen worden naar individuele personen. Deelname aan het onderzoek gebeurt op vrijwillige basis.

Nederlandse resultaten worden apart beschreven en gepubliceerd

De resultaten uit het onderzoek zullen beschreven worden in (wetenschappelijke) publicaties. De data wordt anoniem gedeeld met onderzoekers van de WHO. De Nederlandse resultaten worden apart beschreven, maar zullen ook meegenomen worden in publicaties over de effecten van het coronavirus wereldwijd. Wanneer de onderzoekresultaten bekend zijn, is nog niet bekend. De KNMT houdt dit in de gaten en zal hierover berichten.