facebook

Wereldmilieudag: 7 tips voor duurzaamheid in de tandartspraktijk

Karel Gosselink
1 minuut
Milieudag
Op Wereldmilieudag – die elk jaar op 5 juni wordt gehouden – draaide het om het verbeteren van het bewustzijn over milieu, klimaat en duurzaamheid. Ook de tandartspraktijk kan bijdragen aan meer duurzaamheid. Deze zeven tips kunnen daarbij helpen.
  1. Zorg voor goede isolatie van het praktijkpand

  2. Kies voor een warmtepomp en zonnepanelen

  3. Probeer zoveel mogelijk afval te scheiden

  4. Kies voor bulkverpakkingen in plaats van single dose-verpakkingen

  5. Maak gebruik van digitale hulpmiddelen, bijvoorbeeld een scanner voor het maken van afdrukken en e- mail voor de correspondentie

  6. Informeer bij de bank naar aantrekkelijke leningen en hypotheken speciaal voor milieubesparende maatregelen voor het praktijkpand

  7. Stel een werkgroep met collega’s samen om samen na te denken over duurzaamheid

Wereldmilieudag is een initiatief van de Verenigde Naties en wordt sinds 1974 jaarlijks gehouden op 5 juni. Deze datum is gekozen omdat op die dag in 1972 de internationale milieuconferentie begon die ook bekend staat als het United Nations Environment Programme. Deze conferentie wordt jaarlijks gehouden in een andere gaststad.

Lees ook: Hoe draagt de mondzorg bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet?

Meer over duurzame mondzorg

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.