facebook

Wereld Mondgezondheidsdag 2022: 3 manieren om mee te doen

Hans Scholten
2 minuten
Blij meisje met bloem achter haar oor
Zondag 20 maart is het Wereld Mondgezondheidsdag. De KNMT grijpt die dag aan om zo veel mogelijk jonge ouders te bereiken met de belangrijkste adviezen om goed voor de tanden en kiezen van hun kinderen te zorgen. Doe je mee? We zetten de verschillende manieren waarop je bekendheid kunt geven aan de tips voor een gezonde kindermond.

1. Hang de poster op

Hang de poster met de 6 tips voor een gezond kindergebit op in je behandel-, spreek- of wachtkamer. We sturen je er graag nog eentje gratis toe. De poster is op A3-formaat en aan twee zijden bedrukt.

Bestel de poster 'Een gezond gebit is kinderspel!'

Update 16 maart: je kunt de poster ook bestellen in het Arabisch, Turks en Engels.

2. Deel de tips op Facebook of Instagram

Ben je actief op Facebook of Instagram? Gebruik dan de 6 visuals en post in de week van maandag 14 maart tot en met zondag 20 maart (Wereld Mondgezondheidsdag) elke dag een 'gezondemondtip'.

Download de visuals

3. Volg Allesoverhetgebit.nl op Facebook

Volg met de Facebookpagina van je praktijk of instelling Allesoverhetgebit.nl, dan blijf je gemakkelijk op de hoogte van tips en nieuws over mondzorg. De komende tijd delen we er de tips voor een gezonde kindermond. Je kunt die vervolgens makkelijk delen op jouw eigen pagina. 

Volg Allesoverhetgebit.nl op Facebook
 

Deel de campagne op het kinderdagverblijf, school en met andere zorgverleners

Om die ouders en kinderen te bereiken die niet naar de tandarts gaan, juicht de KNMT van harte toe dat campagne-materialen gedeeld worden met andere instellingen, zoals kinderdagverblijven en scholen. Ook kun je zorgverleners met wie je samenwerkt, zoals huisartsen, vragen mee te doen. Je kunt iedereen gemakkelijk verwijzen naar www.knmt.nl/kinderspel, waar alle materialen vrij te downloaden en/of te bestellen zijn.

De KNMT zelf benadert dit jaar alle meer dan 800 consultatiebureaus in Nederland: ze krijgen 2 posters toegestuurd plus informatie over de campagne, en natuurlijk het verzoek om mee te doen. Ook hebben abonnees van de nieuwsbrief Mondgezondheid Jeugd, veelal werkzaam in de jeugdgezondheidszorg, een special ontvangen over Wereld Mondgezondheidsdag. Tot slot hebben we de zorgverzekeraars benaderd met het verzoek de tips voor een gezonde kindermond onder hun klanten te verspreiden. 

Bekijk alle campagnematerialen

Kijk op de speciale campagnepagina voor alle materialen en campagne-ideeën:

Campagne 'Een gezond gebit is kinderspel!'

Watch Be Proud of Your Mouth: Because good oral health can help you live a longer, healthier life #WOHD21 on YouTube.

Internationale thema: 'Be Proud of Your Mouth'

Wereld Mondgezondheidsdag - World Oral Health Day in het Engels - is een initiatief van de wereldtandartsenorganisatie FDI. Het overkoepelende internationale thema is dit jaar 'Be Proud of Your Mouth', in het Nederlands hertaald tot 'Je mond mag gezien worden'.

Advertentie 'Je mond mag gezien worden' (pdf)