facebook

Webinar Motiverende gespreksvoering: dinsdag 7 maart

Mariska de Beijer
2 minuten
Meisje poets haar tanden
Op dinsdag 7 maart om 19.30 uur organiseert de KNMT Academy het webinar Motiverende gespreksvoering. Tijdens dit webinar leer je hoe je (ouders/begeleiders van) patiënten motiveert om hun leefstijl en/of mondverzorging te veranderen.

Patiënten motiveren om hun leefstijl en/of de mondverzorging te veranderen vraagt om een serieuze aanpak. Intrinsieke motivatie is daarbij een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag. 

Motiverende gespreksvoering efficiënt en effectief inzetten

Stijn van Merendonk, expert in motiverende gespreksvoering, weet als geen ander hoe je (ouders/begeleiders van) patiënten in beweging krijgt en deelt tips en tricks om de methode motiverende gespreksvoering toe te passen in de praktijk. Tijdens dit webinar legt hij je uit hoe je:

  • de methode motiverende gespreksvoering efficiënt en doeltreffend toepast;
  • omgaat met patiënten met lage gezondheidsvaardigheden;
  • (bekende) valkuilen omzeilt;
  • de patiënt (of diens begeleider) een eigen aanpak laat bedenken en waarom dát wel werkt.

Webinar toegankelijk voor iedereen uit het mondzorgteam

Het webinar start dinsdag 7 maart om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Het is toegankelijk voor tandartsen, mondhygiënisten en iedereen uit het mondzorgteam die wil leren hoe je patiënten kunt motiveren om hun leefstijl en mondverzorging te veranderen.

De deelnamekosten voor KNMT-leden* (en hun teamleden) zijn € 35, niet-leden betalen € 55. Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden

*IQual-deelnemers hebben per e-mail een kortingscode ontvangen waarmee ze het webinar gratis kunnen volgen.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.