facebook

Webinar Motiverende gespreksvoering: dinsdag 7 maart

Mariska de Beijer
2 minuten
Meisje poets haar tanden
Op dinsdag 7 maart om 19.30 uur organiseert de KNMT Academy het webinar Motiverende gespreksvoering. Tijdens dit webinar leer je hoe je (ouders/begeleiders van) patiënten motiveert om hun leefstijl en/of mondverzorging te veranderen.

Patiënten motiveren om hun leefstijl en/of de mondverzorging te veranderen vraagt om een serieuze aanpak. Intrinsieke motivatie is daarbij een belangrijke voorspeller van toekomstig (lange termijn) gedrag. 

Motiverende gespreksvoering efficiënt en effectief inzetten

Stijn van Merendonk, expert in motiverende gespreksvoering, weet als geen ander hoe je (ouders/begeleiders van) patiënten in beweging krijgt en deelt tips en tricks om de methode motiverende gespreksvoering toe te passen in de praktijk. Tijdens dit webinar legt hij je uit hoe je:

  • de methode motiverende gespreksvoering efficiënt en doeltreffend toepast;
  • omgaat met patiënten met lage gezondheidsvaardigheden;
  • (bekende) valkuilen omzeilt;
  • de patiënt (of diens begeleider) een eigen aanpak laat bedenken en waarom dát wel werkt.

Webinar toegankelijk voor iedereen uit het mondzorgteam

Het webinar start dinsdag 7 maart om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Het is toegankelijk voor tandartsen, mondhygiënisten en iedereen uit het mondzorgteam die wil leren hoe je patiënten kunt motiveren om hun leefstijl en mondverzorging te veranderen.

De deelnamekosten voor KNMT-leden* (en hun teamleden) zijn € 35, niet-leden betalen € 55. Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden

*IQual-deelnemers hebben per e-mail een kortingscode ontvangen waarmee ze het webinar gratis kunnen volgen.