facebook

Webinar Een klacht voorkomen: makkelijker dan je denkt!

Mariska de Beijer
2 minuten
vrolijke smileys
Op dinsdag 17 mei organiseert de KNMT Academy het webinar ‘Een klacht voorkomen: makkelijker dan je denkt!’ Tijdens dit webinar geven onze klachtenfunctionarissen praktische tips en leer je hoe je ontevredenheid bij een patiënt opmerkt en aanpakt. Zo voorkom je namelijk - je raadt het al - een échte klacht.

Ontevredenheid opmerken: de een heeft er een antenne voor en voelt het feilloos aan als een patiënt niet tevreden is over een behandeling of de manier waarop hij te woord gestaan is. De ander is er (onbewust) minder mee bezig en merkt het eigenlijk pas als de patiënt een klacht indient. Balen natuurlijk, want als je dat eerder had geweten….

Ontevredenheid oplossen in de praktijk

Het webinar ‘Een klacht voorkomen: makkelijker dan je denkt!’ wordt verzorgd door experts op het gebied van klachten en bemiddeling binnen de mondzorg: de klachtenfunctionarissen van de KNMT. In 2021 bemiddelden zij samen 560 keer tussen tandarts en patiënt. Veel klachten hadden ook prima opgelost kunnen worden in de praktijk zelf. Hoe? Dat vertellen ze je tijdens dit webinar.

Praktische tips & tricks om een klacht te voorkomen

Met een paar slimme acties kan je al veel bereiken. Tijdens het webinar komen daarom de volgende onderwerpen aan bod:

  • De 3 meest voorkomende klachten (en hoe je die voorkomt);
  • Tips hoe de patiënt op een laagdrempelige manier zijn ongenoegen kan uiten;
  • Zet het talent binnen je praktijk slim in;
  • De do's & don'ts bij een (officiële) klacht;
  • Een klacht inzetten als een verbeterkans.

Webinar toegankelijk voor iedereen uit het mondzorgteam

Het webinar start dinsdag 17 mei om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Het is toegankelijk voor tandartsen,  orthodontisten, praktijkmanagers en iedereen uit het mondzorgteam die wil leren hoe je snel ontevredenheid kan opmerken en aanpakken. De deelnamekosten voor KNMT-leden (en hun teamleden) zijn € 35, niet-leden betalen € 55.
Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden

Advertorial

Align Benelux Summit 2022 op 8 juli in Huis ter Duin

Align Summit Benelux 2022

Dit evenement is een geweldige kans om te luisteren naar toonaangevende sprekers zoals Kenji Ojima en Raman Aulakh, met hosts Rick Nieman en Michiel Vos. Begin of verbeter tijdens deze summit uw vaardigheden met het Invisalign systeem. Ook interesse?