facebook

Voorwaarden continuïteitsbijdrage-regeling op komst

Hans Scholten
1 minuut
Overzicht krijgen
Naar verwachting maakt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op korte termijn meer details bekend van haar continuïteitsbijdrage-regeling. Zodra die er zijn, informeert de mondzorgalliantie haar achterban daarover.

Voordat u vervolgens verdere actie onderneemt, raden wij u aan de inhoudelijke en juridische beoordeling af te wachten die de gezamenlijke mondzorgkoepels snel na de bekendmaking van de details van de regeling zal maken. Daarna kunt u een zorgvuldige afweging maken bij het aanvragen van de continuïteitsbijdrage.

Update 2 mei: Meer details bekend over continuïteitsregeling ZN

Met de door ZN ontwikkelde continuïteitsbijdrage-regeling beogen de zorgverzekeraars praktijkeigenaren tegemoet te komen die door minder inkomsten als gevolg van vraaguitval door de coronacrisis in financiële problemen komen.

Met de bijdrage kunnen volgens ZN de vaste lasten, zoals personeels- en huisvestingskosten, betaald worden. De bijdrage zal betrekking hebben op die zorg die op dit moment valt onder de basisverzekering of de aanvullende zorgverzekering (polisjaar 2020).

De regeling zal niet gelden voor zorgaanbieders die direct betrokken zijn bij hulp aan corona-patiënten en voor Wlz-gefinancierde langdurige zorg. Met deze zorgaanbieders maken zorgverzekeraars afzonderlijke afspraken.

Meer informatie in het Financieel Corona Loket

Wat we nu weten over de continuïteitsbijdrage-regeling

Namens KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT - 1 mei

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.