facebook

Vijf tips om naleving coronaregels in tandartspraktijk goed vol te houden

Karel Gosselink
2 minuten
volhouden 3
Mondzorgpraktijken hebben inmiddels al zo’n half jaar te maken met regels om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Het is niet altijd makkelijk om je aan de regels te houden. Deze 5 tips kunnen jou en je team helpen om het beter vol te houden.

1. Gebruik nudges of duwtjes

Gebruik nudges – oftewel kleine duwtjes  - om gewenst gedrag aan te moedigen in de praktijk. Bijvoorbeeld stickers - met pijlen of voetjes - om mensen in de juiste richting te laten lopen of die naar de handdesinfectie leiden.

2. Maak nieuw gedrag eenvoudig uitvoerbaar

Maak het ‘nieuwe’ gedrag zo eenvoudig mogelijk, onder meer door op zoveel mogelijk plekken tissues en handreinigingsmiddel - bij voorkeur in een opvallende kleur – te plaatsen.

3. Evalueer de maatregelen met het team

Roep af en toe het team bij elkaar om de coronamaatregelen in de praktijk te bespreken. Vragen die aan de orde kunnen komen: Hoe worden de maatregelen ervaren? Waar kan het anders en beter? Spreek elkaar aan als iets niet goed gaat.

4. Stimuleer fysieke en mentale fitheid medewerkers

Zorg ervoor dat je medewerkers zich mentaal en fysiek fit blijven voelen en met plezier blijven werken. Organiseer bijvoorbeeld een gezellige (sportieve) teambijeenkomst. Toon waardering door het geven van complimenten.

Stress voorkomen en veerkracht behouden in coronatijd

5. Zorg voor een positieve sfeer in de praktijk

De coronacrisis heeft een behoorlijk impact gehad zowel op de samenleving als op het team en de patiënten. Zorg daarom voor een positieve, prettige en vriendelijke atmosfeer in de praktijk. Dit maakt het opvolgen van de maatregelen voor medewerkers en patiënten makkelijker.

Zo blijft het team van Aquarijn Tandartsen in Alphen aan den Rijn samen gezond en fit

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.