facebook

Video - Winnaars KNMT GSK Bachelorscriptie Award 2021 in het zonnetje gezet

Mark Zwartkruis
2 minuten
Winnaars van de KNMT GSK Bachlorscriptie Award worden toegejuichd door medestudenten
De winnaars van de KNMT GSK Bachelorscriptie Award zijn bekend gemaakt. De jury besloot dit jaar de eerste prijs toe te kennen aan Mark Kregel en Jean-Luc Meijers van de Radboud Universiteit voor hun scriptie over Xenogeen botsubstituut voor de behandeling van botkanker. KNMT ging op bezoek bij de Nijmeegse studenten, die blij verrast waren met het mooie resultaat. Ondertussen werd er ook weer volop gestemd op de publieksprijs, die dit jaar door Groningen werd binnengesleept.

En de winnaars zijn...

Elk jaar worden er uiteindelijk vijf bachelorscripties genomineerd die kans maken op de eindzege bij de KNMT GSK Bachelorscriptie Award wedstrijd. De jury wijst hieruit een top drie aan en dit jaar ziet het podium er als volgt uit:

  1. Xenogeen botsubstituut voor de behandeling van botkanker - Mark Kregel, Jean Luc Meijers – Radbouduniversiteit
  2. De invloed van koffie op de verkleuring van runderglazuur: een experimenteel in vitro onderzoek - Shirley de Wit, Pauline Borghans, Manon van Dijk – Rijksuniversiteit Groningen
  3. De invloed van whitening tandpasta op de tandkleur - Sophie Bos, Dorien Middendorp, Charlotte Puts – Rijksuniversiteit Groningen 

De studenten uit de top drie kregen niet alleen allemaal een mooie award voor op de schoorsteenmantel, maar hebben ook nog een mooie geldprijs gewonnen. Voor de winnaars is dit €1.000,-, terwijl de nummers twee en drie naar huis gaan met respectievelijk €500,- en €250,-. Dik verdiend voor al dat harde werk!

Een bescheiden feestje

De winnaars van de eerste prijs zochten we op in Nijmegen op de Tandheelkunde faculteit, om ze de prijs persoonlijk te overhandigen.

Watch Uitreiking KNMT GSK Bachelorscriptie Award 2021 on YouTube.

Publieksprijs voor Groningen

Shirley de Wit, Pauline Borghans en Manon van Dijk van de Rijksuniversiteit Groningen, wisten niet alleen de jury voor zich te winnen met een mooie tweede plaats, maar maakten ook het publiek enthousiast. Er werd ook dit jaar weer volop gestemd (meer dan 1500 keer) en het drietal uit Groningen als winnaars uit de bus. Zij ontvangen hiervoor de publieksprijs, bestaande uit een verrassingspakket van de KNMT en Glaxo Smith Kline (GSK), dat al jaren de scriptie-award sponsort. Gefeliciteerd!

Weer 3x3 kanshebbers in 2022

Binnenkort zal het selectieproces van de KNMT GSK Bachelorscriptie Award 2022 al weer van start gaan. De scriptiecoördinatoren van de drie tandheelkundige faculteiten zullen zoals elk jaar weer de drie beste bachelorscripties selecteren van het voorgaande studiejaar. Vervolgens brengt een deskundige jury de selectie terug naar vijf genomineerden aan de hand van twaalf criteria. Hierover binnenkort meer.

Kijk hier voor de winnaars van 2020