facebook

Versie 3.2 Leidraad Mondzorg Corona beschikbaar

Hans Scholten
2 minuten
Tandarts met face shield
De Leidraad Mondzorg Corona is per 18 juni opnieuw geactualiseerd. Ook het addendum voor mondzorg in instellingen en verpleeghuizen is aangepast. De wijzigingen in beide documenten zijn beperkt. Wat is er gewijzigd?

Wijzigingen versie 3.2 Leidraad Mondzorg Corona

1. De triage is aangepast. De klachten behorende bij een mogelijke COVID-19 infectie zijn verruimd:

Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
EN/OF
(licht) hoesten
EN/OF
Plotseling verlies van reuk- en/of smaakvermogen (zonder neusverstopping)
EN/OF
Kortademigheid/benauwdheid
EN/OF
Verhoging óf koorts boven de 38 graden.  

2. Een persoon met klachten hoeft niet meer 24 uur te wachten maar kan zich meteen laten testen. Voor alle medewerkers met klachten die getest worden, geldt om thuis te blijven totdat de testuitslag bekend is. Hierbij wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen medewerkers met of medewerkers zonder koorts. De reden voor deze aanpassing is dat er voldoende testcapaciteit is, er dus snel getest kan worden en de testuitslag snel bekend is, in principe binnen 24 uur. 

3. Indien de medewerker positief test volgt bron- en contactopsporing door de GGD. 

4. Er is informatie toegevoegd over het nieuwe testbeleid voor zorgmedewerkers.

Wijzigingen in Addendum bij LMC versie 3.2

In het Addendum voor mondzorg in instellingen en verpleeghuizen is overbodige tekst verwijderd en gewijzigd met als doel de opbouw overzichtelijker te maken en mogelijke onduidelijkheden weg te nemen.

1. De paragraaf 'Huidige zorgverlening volgens Leidraad Mondzorg Corona (versie 3.0)' is verwijderd. 

2. In de oude versie was het onduidelijk welke zorg er aan patiënten in instellingen geleverd kon worden. Dit is nu explicieter aangegeven door in plaats van 'wenselijkheid zorgverlening' het type zorg waarop het addendum betrekking heeft nadrukkelijker aan te geven. 

3. De triage-uitkomst 'Behandeling conform Leidraad Mondzorg' is verduidelijkt. De triage-uitkomst is nu 'Behandeling conform Leidraad Mondzorg vanaf paragraaf over persoonlijke beschermingsmiddelen'. Dit om de verwarring te voorkomen dat er mogelijk twee keer getriageerd zou moeten worden. De triagevragen uit de flowchart zijn ook in de tekst van het addendum toegevoegd.

Volgende versies Leidraad Mondzorg Corona

In versie 3.2 van de Leidraad Mondzorg Corona zijn de aangekondigde wijzigingen rondom het verlenen van spoedzorg aan (mogelijke) COVID-19 patiënten nog niet meegenomen. Bij een volgende versie van de Leidraad Mondzorg Corona volgt weer bericht.

Naar informatie en hulpmiddelen Leidraad Mondzorg Corona 3.2

Naar addendum en hulpmiddelen bij LMC voor mondzorg in instellingen en verpleeghuizen

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.