facebook

Verkiezing studentlid uit Nijmegen voor ledenraad KNMT

Webredactie
3 minuten
Stemmen
Het studentlid van de Ledenraad bepaalt samen met de 23 andere leden van de raad mede de koers van de KNMT. Zo geven ze mede vorm aan de mondzorg en het beroep van tandarts - nu en in de toekomst. In 2022 zit Doris Kaurinovic (student in Groningen) als studentlid in de raad. In 2023 neemt een van onderstaande kandidaten uit Nijmegen het stokje over. Alle studentleden van de KNMT kunnen tot 5 december via e-mail stemmen.

Studenten tandheelkunde die lid zijn van de KNMT brengen uiterlijk maandag 5 december 9.00 uur hun stem uit op een van de 2 kandidaten.

De stemming verloopt via e-mail, iedereen die mag stemmen sturen we 30 november mail over de verkiezing. Een eenmaal uitgebrachte stem ligt vast en is niet meer te wijzigen.

2 kandidaten van de Faculteit Tandheelkunde Nijmegen

De kandidaten, student in Nijmegen, presenteren zich kort hieronder, ze staan op achternaam in alfabetische volgorde. De kandidaat met de meeste stemmen wordt gekozen in de Ledenraad. Alle studentleden van de KNMT mogen 1 geldige stem uitbrengen.

Henk van Engelshoven kandidaat student-lid ledenraad KNMT

Henk van Engelshoven

Ik ben Henk, 4ejaars tandheelkundestudent. De KNMT zoekt een ervaren Nijmeegse student die gericht is op samenwerken en met een passie voor mondzorg. Ervaring heb ik zeker, ondertussen ben ik al flink wat jaartjes student door reeds geneeskunde te hebben gestudeerd voor ik in Nijmegen aan de studie tandheelkunde begon.

In België heb ik als verkozen studentenraadslid de functie als faculteitscoördinator voor de faculteit geneeskunde en levenswetenschappen vervuld. Hier heb ik reeds ervaring opgedaan met de belangen te behartigen van mijn medestudenten in een overkoepelende organisatie. Voor huidige actuele zaken, zoals bijvoorbeeld tandarts(assistent) tekorten en kinderen uit bepaalde doelgroepen naar de tandarts zien te krijgen, zou ik deze ervaring graag willen gebruiken om de stem en het perspectief van de studenten te laten horen. Dit zijn zaken waar wij zowel nu als later in onze carrières mee te maken krijgen.

Ik hoop genoeg vertrouwen en stemmen te krijgen van mijn medestudenten zodat ik mij in mag zetten voor de KNMT ledenraad 2022.

Ayça Siner kandidaat student-lid ledenraad KNMT

Ayça Siner

Weledelgeleerde toekomstige collega’s en studentleden van de KNMT,

Wat voor bijdrage wil jij, samen met je collega’s, later leveren als tandarts in een maatschappij die door bijvoorbeeld financiële, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen voortdurend aan veranderingen onderhevig is? Hoe staat het ervoor in de mondzorg? Dit soort vragen houden mij geregeld bezig.

Wie ben ik? Ayça (“ai-tsja”), 24 lentes jong en ik studeer Tandheelkunde (jaar 5) en Rechtsgeleerdheid (jaar 3) aan de Radboud Universiteit. Ik wil graag als studentlid in de Ledenraad van de KNMT aan de slag. Waarom? Ik heb een hart voor patiëntenzorg en zou graag willen dat de mondzorg toegankelijk wordt voor iedereen. Ik studeer met enorm veel plezier Tandheelkunde, maar verwacht dat het groeiende capaciteitstekort in de mondzorg mij en mijn medestudenten zal raken. Tot slot wil ik mijn kennis over tandheelkunde en wet- en regelgeving bundelen om jouw belang te behartigen in de Ledenraad.

Belangenbehartiging doe ik al van jongs af aan. Van klassenvertegenwoordiger op de middelbare school, ondersteuner in de lokale politiek tot student-lid van de registratiecommissie van het KRT.

Of je nou studeert in Amsterdam, Groningen of Nijmegen - voel je altijd vrij om naar me toe te komen op de faculteit, me te mailen of een postduif te sturen als je vindt dat iets aandacht verdient bij de KNMT. Mag ik rekenen op je stem?   

Collegiale groet,

Ayça Siner

Studentlid komt op voor alle studenten Tandheelkunde

Het studen-tlid van de ledenraad vertegenwoordigt er de belangen van alle studenten Tandheelkunde in Nederland. Studentleden hebben een zittingstermijn van 1 jaar, waarbij de 3 tandheelkundefaculteiten om en om een lid afvaardigen.

Mocht je nog vragen hebben over deze verkiezing kijk dan op knmt.nl/ledenraad.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.