Filters

Kersthaas

Gisteren ging ik de familie condoleren van een overleden patiënt en zijn familie waarmee ik een bijzondere en langdurige relatie heb opgebouwd. Wat was namelijk het geval?

In 1970 begon ik, na een jaar elders waargenomen te hebben, met mijn eigen praktijk in Bunnik. Kerstavond van dat jaar belde iemand op met de vraag of ik zijn zoon van een flinke kiespijn kon afhelpen. Nou dat wilde ik wel, als startende tandarts met een vrijwel leeg afsprakenboek. Dus hebben wij meteen een afspraak gemaakt. Na de behandeling zei de vader: ”Wat u niet weet is dat ik na het telefoongesprek tegen mijn vrouw heb gezegd dat ik de eerst volgende tandarts die onze zoon van de kiespijn verlost zo lang als ik leef met de kerst een haas langsbreng.” 

De man was namelijk behalve jachtopziener ook een fervent jager. Niet alleen kreeg ik iedere kerst een haas, maar ook de hele familie werd patiënt bij mij. 49 Jaren kreeg ik trouw iedere kerst een volle haas die natuurlijk geserveerd werd bij ons kerstdiner. Dat heeft hij trouw vol gehouden, ook nadat ik mijn praktijk had overgedragen aan mijn dochter en schoonzoon.

Deze week is daar een eind aan gekomen met het condoleren van zijn echtgenote, kinderen en vele kleinkinderen. Allemaal kenden zij deze historie.

James Huddleston Slater

NT Verhalenwedstrijd 2019: breng uw stem uit

Dit is een van de genomineerden van de NT Verhalenwedstrijd 2019, met als thema 'Eind goed, al goed'. Welke van de genomineerde inzendingen krijgt uw stem? 

Lees alle verhalen

Breng uw stem uit

Total votes: 32