facebook

Update over renseigneringsregeling - uitbetaalde bedragen derden

Webredactie
2 minuten
Bureaucratie
De KNMT wijst een nieuwe verzwaring van de administratieve lastendruk voor de zorg af. Samen met de medisch-specialisten (FMS) en huisartsen (LHV) dienen wij een verzoek in bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), om te bezien of er meer tijd is voor het verzamelen van de gegevens en over de passendheid van de verplichting. Omdat de uitkomst van dit verzoek erg onzeker is, adviseren wij om tijdig aan de nieuwe verplichting te voldoen.

Vooral grote impact in sector zorg

De uitbreiding van de verplichting om betalingen aan derden met wie een arbeidsrelatie bestaat en die factureren zonder btw te melden aan de Belastingdienst heeft vooral in de sector zorg een grote impact. Inmiddels wordt ook door grote accountantsorganisaties bevestigd dat de Belastingdienst van mening is dat de uitzonderingen op deze renseigneringsplicht, volgens art. 22a lid 6 Uitvoeringsbesluit IB 2001 letterlijk moeten worden gelezen: geen btw op de factuur = melden.

Melden van facturen zonder btw

Als je hebt betaald aan personen die buiten dienstbetrekking voor je werken en die zonder btw factureren, dan geldt de renseigneringsverplichting UBD. Je moet dan vóór 1-2-2023 op eigen initiatief aan de verplichting voldoen om gegevens van de betreffende personen via het gegevensportaal of Digipoort van de Belastingdienst aan te leveren.

Per persoon moet je het volgende aanleveren:

  • het bedrag dat je hebt uitbetaald (per betaling)
  • de datum waarop je hebt uitbetaald
  • naam, adres, geboortedatum en burgerservicenummer van de persoon aan wie je hebt uitbetaald.

Vragen?

Stel ze aan je accountant of adviseur of, bij voorkeur per mail, aan het team Ledenservice: ls@knmt.nl.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.