facebook

Update: brief ZN over ondersteuning zorgaanbieders

Mariska de Beijer
2 minuten
Horden lopen
Zorgverzekeraars Nederland heeft zojuist in een brief aan branche- en beroepsverenigingen duidelijkheid verschaft over de ondersteuning van zorgaanbieders als gevolg van het coronavirus.

In de brief wordt bevestigd dat er een continuïteitsbijdrage-regeling komt die open staat voor alle zorgaanbieders. De eerste uitbetaling vindt plaats in de maand mei, maar zorgaanbieders die vanwege financiële problemen niet tot mei kunnen wachten, kunnen een vooruitbetaling in april aanvragen.  

De gezamenlijke mondzorgkoepels ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT beschouwen de brief van ZN als een duidelijke boodschap voor de gehele mondzorgsector. Gedurende deze week hebben de mondzorgkoepels zich gezamenlijk hard gemaakt voor het voortbestaan van de sector. Er zijn veel en intensieve gesprekken gevoerd met VWS, NZa en ZN en er is publiekelijk (Hart van Nederland) door ANT-voorzitter Jan Willem Vaartjes en KNMT-voorzitter Wolter Brands een noodoproep gedaan voor steunmaatregelen. Onze inspanningen hebben vandaag geleid tot een artikel op NOS-nieuws en een item in het NOS-journaal (20.00). De brief van ZN is in reactie op het gezamenlijke voorstel voor specifieke maatregelen voor de mondzorg voorlopig dan ook een eerste resultaat in de juiste richting. 

Komende dagen zullen ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT gezamenlijk de lijn doortrekken om het voortbestaan van de mondzorgsector veilig te stellen. Onze eerste stap daartoe is het herbezinnen op de concrete betekenis van deze brief voor de mondzorgsector. Op basis hiervan gaan wij onze gesprekken met VWS, NZa en ZN vervolgen. Daarbij onderstrepen wij de gezamenlijke doelstelling van ZN om goede mondzorg voor iedereen die daarop is aangewezen te realiseren en beschikbaar te houden. 

NOW-regeling

Omdat deze ondersteuning alleen het verzekerde deel (basis en aanvullend) van de zorg betreft, blijft er voor de meeste praktijken een stuk omzet over dat buiten deze ondersteuning valt. Daarvoor kan waarschijnlijk de NOW worden benut. Het is daarom van belang dat u wel morgen een aanvraag hiervoor indient.

Namens de mondzorgkoepels ANT, NVM-mondhygiënisten, ONT en KNMT

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.