Uit de Media 26 november 2019

26 november 2019

Vandaag in Uit de Media: Implementatie van ‘Gewoon Gaaf’ loont, Actiegroep huisartsen trekt aan de bel: dagelijks problemen met doorverwijzen, Berichtje van de tandarts? Niet openen, waarschuwt de politie in Altena, Schade door phishing blijft toenemen, ook meer bankpasfraude

 

Implementatie van ‘Gewoon Gaaf’ loont (Dentalinfo.nl)

Actiegroep huisartsen trekt aan de bel: dagelijks problemen met doorverwijzen (Algemeen Dagblad)

Berichtje van de tandarts? Niet openen, waarschuwt de politie in Altena (Brabants Dagblad)

Schade door phishing blijft toenemen, ook meer bankpasfraude (Nos.nl)

 

Implementatie van ‘Gewoon Gaaf’ loont 

Mondhygiënist Marit Verschuuren-Kuijer studeerde in 2015 af op het onderwerp ‘Implementatie van NOCTP’, ook wel bekend als het Nexø-model en onder de naam ‘Gewoon Gaaf’. Hierbij wordt uitgegaan van preventie in plaats van curatie Inmiddels heeft ze dit model ook geïmplementeerd in een mondzorgpraktijk. Op het NVM-congres vertelde ze hierover.

Bron: Dentalinfo.nl, 25-11-2019

Top

 

Actiegroep huisartsen trekt aan de bel: dagelijks problemen met doorverwijzen

Huisartsen hebben steeds meer moeite om kwetsbare patiënten als dementerende ouderen, psychiatrische patiënten, chronisch zieken en jongeren met psychische problemen door te verwijzen naar de juiste zorg.

Bron: Algemeen Dagblad, 26-11-2019

Top

 

Berichtje van de tandarts? Niet openen, waarschuwt de politie in Altena

Meerdere tandartsen en hun patiënten in Altena zijn de dupe van oplichters, die patiënten een vals bericht sturen over een afspraak ‘voor komende zaterdag’. Niet op reageren en nergens op klikken, waarschuwt de politie.

Bron: Brabants Dagblad, 26-11-2019

Top

 

Schade door phishing blijft toenemen, ook meer bankpasfraude

Het schadebedrag door phishing is opnieuw toegenomen, blijkt uit cijfers van de Betaalvereniging en de Nederlandse Vereniging van Banken. In de eerste helft van dit jaar verloren bankklanten samen 3,1 miljoen euro doordat hun beveiligingscodes werden onderschept. De laatste helft van vorig jaar was dat nog 2,4 miljoen euro. De banken vergoeden die schade in de meeste gevallen.

Bron: Nos.nl, 26-11-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 26 november 2019