Uit de Media 19 juli 2019

19 juli 2019

Vandaag in Uit de Media: Tandzorg kan beter, ook in Nederland, Bedreiging en geweld zijn gangbaar op de huisartsenpost, Witteboordenagressie aan de balie van de huisartsenpost, De  verbeterde meldcode: melden is geen doel op zich, Deze bolides gaan morgen de baan op! | Zwarte Cross 2019, 'Eén loket moet gevluchte artsen snel aan het werk helpen in Nederland', Privacyregels zijn niet om te lachen

 

Tandzorg kan beter, ook in Nederland (Blikopnieuws.nl)

Bedreiging en geweld zijn gangbaar op de huisartsenpost (Trouw)

Witteboordenagressie aan de balie van de huisartsenpost (Trouw)

De  verbeterde meldcode: melden is geen doel op zich (Zorgwelzijn.nl)

Deze bolides gaan morgen de baan op! | Zwarte Cross 2019 (Youtube.com)

'Eén loket moet gevluchte artsen snel aan het werk helpen in Nederland' (nos.nl)

Privacyregels zijn niet om te lachen (Zorgwelzijn.nl)

 

Tandzorg kan beter, ook in Nederland

Er moet nodig wat veranderen aan de Nederlandse tand- en mondzorg, stelt Stefan Listl, hoogleraar bij de afdeling tandheelkunde in het Radboudumc. In tegenstelling tot veel andere Europese landen zit deze zorg in Nederland niet in het basispakket. Ook zijn sociale ongelijkheden in toegang tot mondzorg voor vijftigplussers in Nederland veel groter dan in veel andere Europese landen.

Bron: Blikopnieuws.nl, 19-07-2019

Top

 

Bedreiging en geweld zijn gangbaar op de huisartsenpost

Medewerkers van huisartsenposten hebben vaak te maken met bedreiging en soms met geweld, blijkt uit onderzoek van Trouw. Ze wijten het aan een ‘consumentenmentaliteit’ bij de patiënt.

Bron: Trouw, 19-07-2019

Top

 

Witteboordenagressie aan de balie van de huisartsenpost

We willen de dokter zien - en wel meteen. Steeds vaker dreigen patiënten met geweld om hun zin te krijgen. Tegelijkertijd kunnen patiënten met psychische problemen soms nergens anders terecht. Alle agressie komt samen aan de balie van de huisartsenpost.

Bron: Trouw, 19-07-2019

Top

 

De  verbeterde meldcode: melden is geen doel op zich

Sinds de invoering van de meldcode is het aantal belletjes naar Veilig Thuis Gelderland Midden met vijftig procent gestegen. Het aantal meldingen met twintig procent. 'Het is haast onmogelijk om te organiseren. We hadden gerekend op een groei van vijf procent', zegt teamleider Rianne van Rooijen.

Meer informatie over Veilig Thuis en de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

Bron: Zorgwelzijn.nl, 18-07-2019

Top

 

Deze bolides gaan morgen de baan op! | Zwarte Cross 2019

Krijg jij het al benauwd als je alleen al aan de tandarts denkt? Op de Zwarte Cross krijgt de tandarts een hele andere dimensie. Durf jij je tanden na te laten kijken op... de crossbaan?!

Bron: https://www.youtube.com, 18-07-2019

Top

 

'Eén loket moet gevluchte artsen snel aan het werk helpen in Nederland'

Er moet één loket komen voor naar Nederland gevluchte artsen en tandartsen, zodat zij sneller dan nu aan het werk kunnen in de gezondheidszorg. Daarvoor pleit het UAF, de organisatie voor vluchtelingenstudenten, die zegt dat in het huidige systeem kennis en geld verkwist worden. "Een traject dat normaal twee jaar kan duren, duurt in de praktijk vaak twee keer zo lang", aldus UAF-directeur Mardjan Seighali.

Bron: Nos.nl, 18-07-2019

Top

 

Privacyregels zijn niet om te lachen

Nederlandse medici vinden de huidige privacyregels om te lachen, schrijft Bert Keizer (Verdieping, 21 juni). Zonder werkende privacyregels blijft er echter niets over van het medisch beroepsgeheim, vindt Jaap van der Wel.

Bron: Trouw, 18-07-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 19 juli 2019