Uit de Media 18 juli 2019

18 juli 2019

Vandaag in Uit de Media: Gezond begint in je mond, Meer dan een kwart van de 70-plussers gaat niet naar de tandarts (België), Mondproblemen en mondpijn vaak aanwezig bij ouderen met dementie, Waarom Tandenpoetsen Belangrijk Is Voor Je Business, Patiëntendata hebben strenger toezicht nodig, De radioloog wordt een datawetenschapper, Behandeling van kanker met immuuntherapie kan mogelijk stuk effectiever, Als een ziekenhuis failliet gaat, gaan schuldeisers vóór publiek belang

 

Gezond begint in je mond (Gezond Idee)

Meer dan een kwart van de 70-plussers gaat niet naar de tandarts (België) (Hln.be)

Mondproblemen en mondpijn vaak aanwezig bij ouderen met dementie (Demondnietvergeten.nl)

Waarom Tandenpoetsen Belangrijk Is Voor Je Business (Youtube.nl)

Patiëntendata hebben strenger toezicht nodig (NRC Handelsblad)

De radioloog wordt een datawetenschapper (NRC Handelsblad)

Behandeling van kanker met immuuntherapie kan mogelijk stuk effectiever (Nu.nl)

Als een ziekenhuis failliet gaat, gaan schuldeisers vóór publiek belang (Trouw)

 

Gezond begint in je mond

Goede mondhygiëne is belangrijk, maar niet alleen voor gezonde tanden en tandvlees; ook voor de gezondheid van de rest van je lichaam. Artsen en onderzoekers zien steeds vaker opmerkelijke verbanden tussen ontstoken tandvlees en de rest van het lichaam. Hoe zit dat precies? En wat kun je doen om je mond (en dus de rest van je lichaam) zo schoon en gezond mogelijk te houden?

Bron: Gezond Idee, juli 2019

Top

 

Meer dan een kwart van de 70-plussers gaat niet naar de tandarts (België)

Tussen 2015 en 2017 heeft een op de drie 70-plussers geen enkele keer de tandarts bezocht, zo blijkt uit een onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Die pleiten voor onder andere een gestructureerd beleid rond mond- en tandzorg in woonzorgcentra en een concrete rol voor mondhygiënisten.

Bron: Hln.be, 17-07-2019

Top

 

Mondproblemen en mondpijn vaak aanwezig bij ouderen met dementie

Het is alweer een tijdje geleden dat er een bericht (Pijn in de mond?) verscheen over het promoveren van tandarts Suzanne Delwel. Suzanne is inmiddels gepromoveerd met haar proefschrift ‘Orofacial pain in older people with dementia’. Dit bericht delen wij graag, het is afkomstig van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA):

Bron: Demondnietvergeten.nl, 11-07-2019

Top

 

Waarom Tandenpoetsen Belangrijk Is Voor Je Business

We kunnen ontzettend veel leren van tandenpoetsen. En als je de principes achter de tandenpoetsen begrijpt, kun je die ook gebruiken om jouw leven en business naar een volgend niveau te drukken. Luister je mee?

Bron: Youtube.nl, 27-07-2019

Top

 

Patiëntendata hebben strenger toezicht nodig

Softwaremaker Epic kan nu vrijelijk bij patiëntengegevens, schrijft Sabra Dahhan.

Bron: NRC Handelsblad, 17-07-2019

Top

 

De radioloog wordt een datawetenschapper

Scans lezen Kunstmatige intelligentie weet medische scans uitstekend te interpreteren. Waar blijft de radioloog van vlees en bloed?

Bron: NRC Handelsblad, 18-07-2019

Top

 

Behandeling van kanker met immuuntherapie kan mogelijk stuk effectiever

Immuuntherapie, dé grote doorbraak in de behandeling van kanker de afgelopen jaren, werkt niet altijd. Dat komt doordat tumoren soms resistent worden. Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis hebben nu ontdekt hoe een bepaalde vorm van resistentie mogelijk kan worden voorkomen. De studie werd afgelopen week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell. Acht vragen aan onderzoeksleider professor Daniel Peeper.

Bron: Nu.nl, 18-07-2019

Top

 

Als een ziekenhuis failliet gaat, gaan schuldeisers vóór publiek belang

De verontwaardiging was groot na het faillissement van de IJsselmeer Ziekenhuizen en het Slotervaart Ziekenhuis. De onderste steen moest boven komen. Maar de belangen van de schuldeisers gaan voor.

Bron: Trouw, 16-07-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 18 juli 2019