Uit de Media 12 juni 2019

12 juni 2019

Vandaag in Uit de Media: Toekomstbespiegelingen van de KNMT, Goede mondverzorging hoort bij een gezonde levensstijl, Verdwijnt het kunstgebit?, Kleurstof in tandpasta blijkt schadelijk voor gezondheid, Tandverlies bevordert ondervoeding bij ouderen, Het bestrijden van zinloze zorg begint al bij de jonge dokter, 3,4 miljoen euro extra naar waakhond voor handhaving AVG

 

Toekomstbespiegelingen van de KNMT (Nederland Tijdschrift voor Tandheelkunde)

Goede mondverzorging hoort bij een gezonde levensstijl (Telegraaf)

Verdwijnt het kunstgebit? (MaxMagazine)

Kleurstof in tandpasta blijkt schadelijk voor gezondheid (Nl-dental-tribune.com)

Tandverlies bevordert ondervoeding bij ouderen (Dentalinfo.nl)

Het bestrijden van zinloze zorg begint al bij de jonge dokter (Trouw)

3,4 miljoen euro extra naar waakhond voor handhaving AVG (Algemeen Dagblad)

 

Toekomstbespiegelingen van de KNMT

De toekomst van de mondzorg is moeilijk te voorspellen omdat die afhankelijk is van verschillende variabelen. Om er een paar te noemen: overheidsmaatregelen, ontwikkelingen in de omvang van de beroepsgroep, technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de verzekerbaarheid van de zorg. Column van KNMt voorzitter Wolter Brands.

Bron: Nederland Tijdschrift voor Tandheelkunde, jun 2019

Top

 

Goede mondverzorging hoort bij een gezonde levensstijl: special

De Landelijke Campagne Mond en Gezondheid wordt door De Groot Randstedelijke Telegraaf gedistribueerd en de digitale campagne gaat live op www.planethealth.nl! Met in deze special o.a. de volgende artikelen: Aligner: onopvallend en functioneel, Voorkomen is beter dan genezen, Ook kans op andere ziekten door mondbacteriën!, Bij- en nascholing houdt kennis op peil, Implantaat biedt uitkomst, Zonder angst naar de tandarts

Bron: Telegraaf 12-06-2019

Top

 

Verdwijnt het kunstgebit?

Het aantal Nederlanders dat een volledige prothese draagt, neemt alsmaar verder af. We hebben steeds meer aandacht voor het behoud van onze eigen kiezen en tanden. Aan het woord Josef Bruers bijzonder hoogleraar kwaliteit van mondzorg in de praktijk en onderzoekscoördinator bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde.

Bron: MaxMagazine, 12-06-2019

Top

 

Kleurstof in tandpasta blijkt schadelijk voor gezondheid

Nanodeeltjes in de kleurstof titaniumdioxide (E171) kunnen volgens een recent onderzoek van de Universiteit van Sydney een negatief effect hebben op de menselijke gezondheid. E171 wordt in meer dan negenhonderd voedingsmiddelen aangetroffen, waaronder kauwgom, sommige geneesmiddelen en tandpasta’s. De onderzoekers roepen op tot betere regelgeving en meer discussie over de kleurstof.

Bron: Nl-dental-tribune.com, 12-06-2019

Top

 

Tandverlies bevordert ondervoeding bij ouderen

Een nieuwe cross-sectionele studie heeft verband tussen pijn aan het gebit bij ouderen en ondervoeding onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat naarmate het aantal tanden afneemt, het risico op ondervoeding groeit.

Bron: Dentalinfo.nl, 12-06-2019

Top

 

Het bestrijden van zinloze zorg begint al bij de jonge dokter

Zou het niet geweldig zijn als opleidingen voor medisch specialisten juist kandidaten belonen met een plek die al zorgverbeterplannen hebben gerealiseerd, schrijft Arno Bisschop, arts en oprichter van Talent Care.

Bron: Trouw, 12-06-2019

Top

 

3,4 miljoen euro extra naar waakhond voor handhaving AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt 3,4 miljoen euro extra van de overheid. Daarmee kan de privacytoezichthouder zich het komende jaar beter richten op handhaving van de AVG, de Europese privacywet.

Bron: Algemeen Dagblad, 12-06-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 12 juni 2019