Uit de Media 11-03-2019

11 maart 2019

Vandaag in Uit de Media: Wij zijn Europa: Een Zweedse tandarts in Geleen, Dit is waarom jus d'orange zo vies smaakt als je net je tanden hebt gepoetst, Tweederde doktersassistenten kampt met geweld, Aantal overdosissen pijnstiller oxycodon sterk gestegen, 27.000 jaar oude tand levert inzichten op over eetgedrag megaluiaard

 

Wij zijn Europa: Een Zweedse tandarts in Geleen (l1.nl)

Dit is waarom jus d'orange zo vies smaakt als je net je tanden hebt gepoetst (marieclaire.nl)

Tweederde doktersassistenten kampt met geweld (Algemeen Dagblad)

Aantal overdosissen pijnstiller oxycodon sterk gestegen (nu.nl)

27.000 jaar oude tand levert inzichten op over eetgedrag megaluiaard (nu.nl)

 

Wij zijn Europa: Een Zweedse tandarts in Geleen

Een groot tekort aan tandartsen, daar kampen we mee in Limburg. Er is meteen plaats voor zo'n 50 tandartsen en die worden voor een groot deel uit het buitenland gehaald, vooral uit België en Duitsland. Maar in Geleen werkt een tandarts die helemaal uit Zweden komt.

Bron: l1.nl, 09-03-2019

Top

 

Dit is waarom jus d'orange zo vies smaakt als je net je tanden hebt gepoetst

Dat jus d'orange de meest vieze smaak in je mond bezorgd vlak nadat je je tanden gepoetst hebt, zul je zonder twijfel herkennen. De sinaasappelsap (en andere citrusvruchten) zijn ineens enorm bitter geworden, ook al heb je tussendoor iets anders gegeten. Hoe dit kan toch? Wij hebben het antwoord voor je.

Bron: marieclaire.nl, 09-03-2019

Top

 

Tweederde doktersassistenten kampt met geweld

Bijna twee op de drie doktersassistenten heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met geweld. Het gaat om schelden en dreigen, maar ook om spugen, vernielen, slaan, schoppen en dreigen met bijl, mes of vuurwapen.

Bron: Algemeen Dagblad, 11-03-2019

Top

 

Aantal overdosissen pijnstiller oxycodon sterk gestegen

Het aantal overdosissen met de pijnstiller oxycodon is vorig jaar sterk gestegen van 280 (2017) naar 424 (2018). Dit meldt het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) zaterdag aan RTL Nieuws

Bron: nu.nl, 09-03-2019

Top

 

27.000 jaar oude tand levert inzichten op over eetgedrag megaluiaard

Analyse van een tand van een van de oudst bekende fossielen van de Pan-Amerikaanse luiaard heeft nieuwe inzichten opgeleverd over het dieet van deze uitgestorven diersoort en de invloed van het klimaat daarop.

Bron: nu.nl, 09-03-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 11-03-2019