Uit de Media 07-03-2019

07 maart 2019

Vandaag in Uit de Media: Meer mensen naar de mondhygiënist, Zorgkosten aftrekken bij de belastingaangifte 2018: met een kroon of een paar fysiobehandelingen kom je er niet, Sjoemelen met zorggeld te makkelijk, Hartklachten bij vrouwen worden vaak verward met stress of overgang, Google roept gebruikers op Chrome-browser te updaten na beveiligingslek, Bedrijf voldoet niet aan eisen zzp’er

 

Meer mensen naar de mondhygiënist (cbs.nl)

Zorgkosten aftrekken bij de belastingaangifte 2018: met een kroon of een paar fysiobehandelingen kom je er niet (businessinsider.nl)

Sjoemelen met zorggeld te makkelijk (NRC Handelsblad)

Hartklachten bij vrouwen worden vaak verward met stress of overgang (nu.nl)

Google roept gebruikers op Chrome-browser te updaten na beveiligingslek (Reformatorisch Dagblad)

Bedrijf voldoet niet aan eisen zzp’er (nu.nl)

 

Meer mensen naar de mondhygiënist

In 2018 bracht 36 procent van de 12-plussers een bezoek aan de mondhygiënist. In 2014 was dat nog 28 procent. Het contact met tandarts en orthodontist veranderde nauwelijks sinds 2014. De orthodontist wordt vooral bezocht door jongeren. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête van het CBS over bezoek aan de gezondheidszorg.

Bron: cbs.nl, 07-03-2019

Top

 

Zorgkosten aftrekken bij de belastingaangifte 2018: met een kroon of een paar fysiobehandelingen kom je er niet

Bij het invullen van de belastingaangifte 2018 kun je besparen door slim gebruik te maken van aftrekposten. Ook zorgkosten kun je aftrekken, maar je moet flink wat uitgeven om hiervoor in aanmerking te komen.

Bron: businessinsider.nl, 07-03-2019

Top

 

Sjoemelen met zorggeld te makkelijk

Financiële constructies van zorginstellingen worden te mistig en ingewikkeld. De inspectie en NZa willen extra regels. Performance fees ’, zo werden de facturen genoemd. Tussen 2011 en 2013 betaalde de Friese Zorggroep Alliade deze aan zorggroep Freya. Vermoedelijk nepfacturen voor zorg die nooit is geleverd.

Bron: NRC Handelsblad, 06-03-2019

Top

 

Hartklachten bij vrouwen worden vaak verward met stress of overgang

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een goed moment om stil te staan bij het vrouwenhart. Meer vrouwen dan mannen sterven aan hartklachten, hartkwalen zijn wereldwijd zelfs doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Negen vragen aan vrouwenhartcardiologe Angela Maas.

Bron: nu.nl, 06-03-2019 

Top

 

Google roept gebruikers op Chrome-browser te updaten na beveiligingslek

Google roept gebruikers van de webbrowser Chrome op om zo snel mogelijk een update uit te voeren. Er is een beveiligingslek ontdekt, dat actief gebruikt wordt om aanvallen uit te voeren op de browser van gebruikers.

Bron: nu.nl, 07-03-2019

Top

 

Bedrijf voldoet niet aan eisen zzp’er

Volgens een steekproef van de Belastingdienst huurt het grootste deel van de onderzochte werkgevers zzp’ers in die niet voldoen aan de eisen om als zelfstandige te worden aangemerkt.

Bron: Reformatorisch Dagblad, 06-03-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 07-03-2019