Uit de Media 02 augustus 2019

02 augustus 2019

Vandaag in Uit de Media: Een hernieuwbare ‘derde’ gebit kan spoedig werkelijkheid worden, Jan D. Swart: De tandarts en NPO Politiek, De leefstijlcoach kan zelf amper rondkomen, Minder vaak longkanker bij vrouwen jonger dan 60

 

Een hernieuwbare ‘derde’ gebit kan spoedig werkelijkheid worden (Innovationorigins.com)

Jan D. Swart: De tandarts en NPO Politiek (Dagblad010.nl)

De leefstijlcoach kan zelf amper rondkomen (NRC Handelsblad)

Minder vaak longkanker bij vrouwen jonger dan 60 (Iknl.nl)

 

Een hernieuwbare ‘derde’ gebit kan spoedig werkelijkheid worden

Wie weet, misschien kunnen we in de toekomst zonder implantaten voor ons gebit? Onderzoekers van de TU Berlin werken momenteel aan het regenereren van derde tanden. Het team onder leiding van Dr. Roland Lauster, professor in de medische biotechnologie, heeft in alle labtests met succes aangetoond dat tanden kunnen teruggroeien uit het eigen materiaal van het lichaam. Soms gebeurt dit – niet alleen bij haaien en krokodillen – zelfs vanzelf.

Bron: Innovationorigins.com, 01-08-2019

Top

 

Jan D. Swart: De tandarts en NPO Politiek

Column Jan D. Swart: Nu alles mis gaat in dit land ben ik er om u te bemoedigen met wat er de laatste halve eeuw godzijdank wel verbeterd is.

Bron: Dagblad010.nl, 01-08-2019

Top

 

De leefstijlcoach kan zelf amper rondkomen

Professionele hulp voor een betere leefstijl: sinds kort zit dat in het basispakket. Het aantal ‘leefstijlcoaches’ groeit rap, maar door de karige vergoeding voor hun werk is ervan leven lastig.

Bron: NRC Handelsblad, 01-08-2019

Top

 

Minder vaak longkanker bij vrouwen jonger dan 60

Na tientallen jaren van toename, daalt het aantal vrouwen onder de 60 jaar dat longkanker krijgt. Zo blijkt uit cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie (NKR), waarin data over alle kankerpatiënten in Nederland worden verzameld. Ter gelegenheid van Wereld Longkankerdag, 1 augustus, geeft IKNL een overzicht van de cijfers.

Bron: Iknl.nl, 01-08-2019

Top

0 reacties op Uit de Media 02 augustus 2019