facebook

Tussentijdse afrekeningen continuïteitsbijdrage, hoe zit dat?

Evert Berkel
1 minuut
bijdrage
Van verschillende zorgverzekeraars ontvangen leden brieven waarin een gedeelte van de voorlopige continuïteitsbijdrage wordt teruggevorderd. Hoe zit dat?

De voorlopige continuïteitsbijdrage is een vergoeding voor de doorlopende praktijkkosten, die begrepen is in de omzet die in de periode waarop de continuïteitsbijdrage betrekking heeft niet is gerealiseerd.

In de periode maart tot en met juni, zo was de verwachting, is er vrijwel geen sprake van reguliere zorg. De continuïteitsbijdrage is op basis van die verwachting berekend. De reguliere zorg is vervolgens sneller hervat en de werkelijke omzetderving in de periode maart tot en met juni is lager dan oorspronkelijk geraamd.

Dat is de reden dat zorgverzekeraars de voorlopige continuïteitsbijdrage nu gedeeltelijk terugvorderen. De aan de continuïteitsbijdrage verbonden voorwaarden maken dit mogelijk.

De tussentijdse afrekeningen hebben geen betrekking op inhaalzorg. Dit wordt meegenomen bij berekening van de definitieve continuïteitsbijdrage.

Of het terugvorderen van de voorlopige continuïteitsbijdrage van invloed is op de omzetderving in de NOW 1.0 is nog niet bekend. Het is zodoende aan te bevelen om te wachten met het indienen van de definitieve aanvraag voor de NOW 1.0 tot hierover meer duidelijkheid is.

Het kan ook zijn dat de terugvordering van de voorlopige continuïteitsbijdrage of de daaraan gekoppelde betalingstermijn niet haalbaar is en de continuïteit van de praktijk daardoor in gevaar komt. Neem in dit geval contact op met de desbetreffende zorgverzekeraar om afspraken te maken.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.