facebook

Tussentijdse afrekeningen continuïteitsbijdrage, hoe zit dat?

Evert Berkel
1 minuut
bijdrage
Van verschillende zorgverzekeraars ontvangen leden brieven waarin een gedeelte van de voorlopige continuïteitsbijdrage wordt teruggevorderd. Hoe zit dat?

De voorlopige continuïteitsbijdrage is een vergoeding voor de doorlopende praktijkkosten, die begrepen is in de omzet die in de periode waarop de continuïteitsbijdrage betrekking heeft niet is gerealiseerd.

In de periode maart tot en met juni, zo was de verwachting, is er vrijwel geen sprake van reguliere zorg. De continuïteitsbijdrage is op basis van die verwachting berekend. De reguliere zorg is vervolgens sneller hervat en de werkelijke omzetderving in de periode maart tot en met juni is lager dan oorspronkelijk geraamd.

Dat is de reden dat zorgverzekeraars de voorlopige continuïteitsbijdrage nu gedeeltelijk terugvorderen. De aan de continuïteitsbijdrage verbonden voorwaarden maken dit mogelijk.

De tussentijdse afrekeningen hebben geen betrekking op inhaalzorg. Dit wordt meegenomen bij berekening van de definitieve continuïteitsbijdrage.

Of het terugvorderen van de voorlopige continuïteitsbijdrage van invloed is op de omzetderving in de NOW 1.0 is nog niet bekend. Het is zodoende aan te bevelen om te wachten met het indienen van de definitieve aanvraag voor de NOW 1.0 tot hierover meer duidelijkheid is.

Het kan ook zijn dat de terugvordering van de voorlopige continuïteitsbijdrage of de daaraan gekoppelde betalingstermijn niet haalbaar is en de continuïteit van de praktijk daardoor in gevaar komt. Neem in dit geval contact op met de desbetreffende zorgverzekeraar om afspraken te maken.

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.