TIP van start met nieuwe werkwijze

Hans Scholten
1 minuut
Tip
Het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP) is voortaan bereikbaar voor vragen van patiënten via een online formulier op de voorlichtingswebsite Allesoverhetgebit.nl. Patiënten die het voormalige telefoonnummer van TIP bellen, worden daarnaar verwezen.

Patiënten van KNMT-leden worden goed geïnfomeerd

Via het online formulier kunnen patiënten hun vraag stellen. Is hun tandarts KNMT-lid dan beantwoorden de medewerkers van TIP deze vraag. Is dat niet het geval, dan verwijst TIP voor antwoorden en informatie naar zorgverzekeraars of andere beroepsorganisaties in de mondzorg.

Werkwijze TIP in de knel

TIP heeft gekozen voor deze nieuwe werkwijze omdat is gebleken dat meerdere organisaties patiënten met vragen over aanvullende verzekeringen of over diensten van andere zorgverleners, naar TIP verwezen. Hierdoor kwam het belangrijkste doel van TIP, namelijk het helpen van patiënten van KNMT-leden, in de knel. Met behulp van het contactformulier kan TIP onderscheid maken tussen patiënten van wie de tandarts wel of niet lid is van de KNMT.

Verwijs naar Allesoverhetgebit.nl

Heeft u nog een verwijzing naar het telefoonnummer van TIP op uw website staan, wilt u deze dan wijzigen in een verwijzing naar Allesoverhetgebit.nl? Maakt u gebruik van een KNMT-Praktijkwebsite dan worden de vermeldingen van TIP automatisch verwijderd.