facebook

Thema-avond voor tandartsen over de Wet zorg en dwang

Karel Gosselink
2 minuten
Dwang2
Tandartsen die werken met mensen met een verstandelijke beperking of met een psychogeriatrische aandoening zoals dementie, hebben sinds 1 januari 2020 te maken met de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd). Deze wet regelt onvrijwillige zorg en opnames. Om tandartsen te informeren over de toepassing van deze wet in de praktijk organiseert de KNMT een speciale thema-avond.

Werken met de wet aan de hand van casuïstiek

Tijdens de speciale thema-avond 'De Wet zorg en dwang - ook voor de tandarts van belang?' hoor je wat er in de wet staat dat voor tandartsen van belang is. Daarnaast bespreken tandarts gehandicaptenzorg Ted Zuidgeest, orthopedagoog Henk Algra en gezondheidsjurist Monica de Visser aan de hand van casussen de praktische gevolgen van de wet.

Thema-avonden

De thema-avond zou oorspronkelijk plaatsvinden in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein op maandag 28 maart 2022. Vanwege persoonlijke omstandigheden is deze echter geannuleerd. Een nieuwe datum volgt. KNMT-leden die zich hebben aangemeld voor de thema-avond krijgen hierover te zijner tijd persoonlijk bericht. 

Aanmelden thema-avond

Let op: er is een maximum van 30 deelnemers. 

Wet zorg en dwang gaat uit van zorg op vrijwillige basis waar mogelijk

De Wet zorg en dwang (Wzd) heeft sinds 1 januari 2020 de Wet Bopz (bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen) vervangen. Het doel ervan is om mensen die hun wil niet meer kunnen uiten beter te beschermen. Kern van de wet is dat de zorg voor ouderen en mensen met een beperking zoveel mogelijk op vrijwillige basis moet plaatsvinden.

Via de informatie-avond beoogt de KNMT tandartsen die werken met cliënten die onder de Wet langdurige zorg vallen te informeren over de gevolgen van de wet in de praktijk. Ook komt de Reparatiewet aan de orde, die sinds november 2021 in werking is getreden.

Meer informatie over mondzorg onder dwang

 

 

Advertorial

Align Benelux Summit 2022 op 8 juli in Huis ter Duin

Align Summit Benelux 2022

Dit evenement is een geweldige kans om te luisteren naar toonaangevende sprekers zoals Kenji Ojima en Raman Aulakh, met hosts Rick Nieman en Michiel Vos. Begin of verbeter tijdens deze summit uw vaardigheden met het Invisalign systeem. Ook interesse?