Subsidieaanvraag SectorplanPlus voor tandartsassistenten in opleiding nu beschikbaar

431770
1 minuut
Image
Subsidie
Praktijkhouders kunnen vanaf heden weer gebruikmaken van de opleidingssubsidie SectorplanPlus voor tandartsassistenten in opleiding. Deze regeling, gesteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), heeft als doel de scholing en opleiding binnen de zorgsector te versterken. De aanvraagperiode loopt tot en met maandag 15 juli 2024.

Wie komt in aanmerking voor de subsidie?

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als er in jouw praktijk BBL- of derdeleerwegstudenten van de mbo-opleiding Tandartsassistent werkzaam zijn of als je werknemers via deze opleiding wilt bijscholen. De subsidie geldt alleen voor opleidingen of cursussen die na 19 augustus 2024 starten. 

Aanvragen kunnen worden ingediend voordat de deelnemers definitief zijn geselecteerd; de details van de betrokken medewerkers kunnen later worden verstrekt.

De SectorplanPlus-subsidie voor 2024/2025 kan worden gecombineerd met andere zorgsubsidieregelingen, zoals Stagefonds Zorg en Praktijkleren, maar niet met andere scholingsregelingen.

Subsidie aanvragen

De subsidieaanvraag loopt van maandag 17 juni 2024 tot en met maandag 15 juli 2024 via de SectorplanPlus-portal. Hier vind je ook alle belangrijke documenten, zoals het Programma van Eisen en een handleiding. 

Overzicht subsidies en fondsen voor het opleiden van assistenten