facebook

Subsidie voor behoud zorgmedewerkers met post-covid-klachten

Hans Scholten
2 minuten
Ziekte en verzuim
Sinds 15 juni 2022 is het voor werkgevers mogelijk om een subsidie aan te vragen om zorgmedewerkers met post-covid-klachten langer in staat te stellen te werken aan herstel en re-integratie, met behoud van de arbeidsovereenkomst. 

De werknemers in de zorg die in de beginfase van de pandemie zijn besmet met het coronavirus en nog niet zodanig zijn hersteld dat zij weer arbeidsgeschikt zijn (door long covid) dreigen hun arbeidsovereenkomst te verliezen omdat zij langer dan twee jaar arbeidsongeschikt zijn. 

Gedeeltelijke financiële ondersteuning

De overheid biedt via de subsidieregeling ‘Behoud langdurig zieke zorgwerknemers’ een gedeeltelijke financiële ondersteuning. Van de werkgevers wordt daarbij verwacht dat de loondoorbetaling minimaal zes maanden en maximaal 12 maanden wordt verlengd. Loondoorbetaling is op het niveau van het loon in het tweede ziektejaar. Het subsidiebedrag per werknemer is ten hoogste € 1.100,- per maand.

Geen gevolgen voor WIA

Deze subsidieregeling heeft geen gevolgen voor de termijnen en procedures die gelden voor een WIA-aanvraag. De WIA biedt de mogelijkheid de loondoorbetaling na het tweede ziektejaar te verlengen. Kies je hiervoor, dan wordt de aanvraag van een WIA uitkering met de duur van de verlenging uitgesteld.

Niet voor zzp'ers en DGA's 

Volledigheidshalve: de subsidieregeling is niet van toepassing op tandartsen of mondhygiënisten die als zelfstandig beroepsbeoefenaar werkzaam zijn op basis van een overeenkomst van opdracht, de zzp’ers. Zzp’ers zijn immer geen werknemers. 

De subsidieregeling is ook niet van toepassing op de tandartsen die werkzaam zijn vanuit een eigen BV en tegelijk ook de belangrijkste aandeelhouder zijn. De zogenoemde directeuren-groot aandeelhouders (DGA’s) zijn ook geen werknemer in de zin van deze subsidieregeling.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.