facebook

Stoptober in aantocht: doe je ook mee?

Hans Scholten
2 minuten
Stoptober 2022 toolkit
Stoptober komt er weer aan. Wil je deze jaarlijkse stoppen-met-roken-actie in jouw praktijk promoten en je patiënten motiveren om mee te doen? Maak dan gebruik van de gratis promotiematerialen of geef een 'very brief (stop) advice'.

Stoptober is een landelijke campagne die elk jaar meer dan 50.000 rokers motiveert om vanaf 1 oktober 28 dagen lang niet te roken. Het is een bewezen effectieve stopmethode: meer dan 70% van de deelnemers voltooit de maand rookvrij en de helft houdt het minstens 3 maanden vol.

De campagne bestaat uit tal van activiteiten en biedt tandartsen een concrete aanleiding om stoppen met roken met patiënten te bespreken.

En aangesproken worden tijdens een afspraak bij de tandarts werkt echt, zo blijkt uit onderzoek: bewezen is dat een stopadvies van een zorgverlener significant vaker leidt tot een stoppoging.

Zo geef je snel en effectief een stopadvies - met een 'very brief advice' kan het al in 30 seconden!

Stoppen met roken is goed voor het gebit

Stoppen met roken is goed voor het gebit.

  1. Roken kan immers leiden tot ernstige tandvleesontstekingen,
  2. het verlies van tanden en
  3. roken is de oorzaak van 75 procent van de gevallen van mond- en keelkanker. 

Zo kun je patiënten op Stoptober wijzen

Als mondzorgverlener kun je meehelpen van Stoptober een succes te maken door bezoekers van de praktijk te wijzen op de campagne. Dat kan met behulp van de materialen in de gratis Stoptober-toolkit. Die bevat 2 posters, 100 flyers, 100 visitekaartjes en 5 'very brief advice'-kaartjes. Daarmee verwijs je naar de website, waar aspirant-stoppers meer informatie vinden.

Gratis toolkit Stoptober bestellen

Of gebruik de online toolkit (met onder andere een video voor wachtkamerschermen en voor social media)

Van harte aanbevolen

Als partner van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij beveelt de KNMT deelname door tandartsen en tandartsspecialisten van harte aan.

Meer informatie en tips over roken voor tandartsen