facebook

Stand van zaken hervatting reguliere werkzaamheden

Hans Scholten
2 minuten
Coronavirus
Als mondzorgkoepels volgen wij een gezamenlijke koers om op gepaste en verantwoorde wijze de reguliere werkzaamheden te hervatten. Deze koers wordt in nauw overleg met VWS, NZa, IGJ en ZN afgestemd, omdat de ontwikkeling en bijbehorende gevolgen van COVID-19 dwingen tot dagelijks handelen. Wij hechten eraan om waar mogelijk maximale duidelijkheid te scheppen voor alle mondzorgverleners in Nederland. Dit is nu de stand van zaken.

De informatie op deze pagina is niet actueel. Ga voor informatie over mondzorgverlening tijdens de corona-uitbraak naar het dossier coronavirus.

Koers gezamenlijke mondzorgkoepels

In de afgelopen weken is een gezamenlijke koers ingezet om mondzorgpraktijken en mondzorgverleners voor te bereiden op het hervatten van de reguliere werkzaamheden. Gisteren hebben wij n.a.v. vragen van leden om te kunnen beschikken over het definitieve concept van het advies van de Commissie Leidraad Mondzorg Corona u dit toegestuurd. Vandaag heeft VWS haar waardering uitgesproken voor de Leidraad en aangegeven dat RIVM en IGJ op zeer korte termijn zullen reageren en dat een dergelijke Leidraad voorwaarde is om werkzaamheden te hervatten. 

De mondzorgkoepels zien dat de Leidraad aansluit op de oproep van minister Wiebes om te komen met ‘coronaplannen per sector’. De verspreiding van de definitieve Leidraad en onderliggende stukken volgt zo snel mogelijk, zoals gisteren toegelicht in het ledenbericht. 

Mondzorgpraktijken en mondzorgverleners zijn door het volgen van de Leidraad in staat zich voor te bereiden om op gepaste en verantwoorde wijze de reguliere werkzaamheden te hervatten.

Oproep VWS

VWS heeft ons vandaag laten weten de Leidraad zeer te waarderen, maar heeft tevens op verzoek van minister Van Rijn nadrukkelijk gevraagd om het advies inzake de hervatting reguliere werkzaamheden op 20 april op te schorten tot na de persconferentie van de minister-president a.s. dinsdagavond 21 april. De overheid is op dit moment belast met het zoeken naar oplossingen voor het gebrek aan beschermingsmiddelen. Hierdoor kan het grote aantal zorgverleners dat nu onbeschermd met COVID-19 patiënten moet werken van middelen worden voorzien. 

Wij willen benadrukken als sector klaar te zijn voor het gepast en verantwoord hervatten van de reguliere werkzaamheden, maar beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om gehoor te geven aan het uitdrukkelijke beroep dat minister Van Rijn op ons doet. Daarom schorten de gezamenlijke mondzorgkoepels het advies op voor wat betreft het hervatten van de reguliere werkzaamheden op 20 april, in afwachting van de bekendmaking van mogelijk nieuwe informatie op de persconferentie a.s. dinsdag 21 april.

Namens KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT - 16 april

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.