facebook

Speciale RI&E-module: is jouw praktijk ‘corona-proof’?

Hans Scholten
2 minuten
Applaus
Neemt jouw praktijk de juiste voorzorgsmaatregelen om de gezondheid en veiligheid van medewerkers, patiënten en bezoekers te garanderen tijdens de coronacrisis? Dat kun je nu toetsen in de speciale COVID-19-module in de RI&E-manager voor de mondzorg. Beantwoord de 8 vragen uit de module en je weet of je praktijk ‘corona-proof’ is.

De corona-uitbraak brengt voor praktijkeigenaren extra verantwoordelijkheden met zich mee. Ook nu moeten ze immers de werkplek gezond en veilig houden, en daarvoor zijn extra maatregelen nodig. Om te kijken of je de juiste dingen doet, kun je gebruik maken van de door de KNMT ontwikkelde COVID-19-module in de RI&E-manager. 

Aanvulling op bestaande RI&E

Deze nieuwe module is een aanvulling op de bestaande Risico-inventarisatie en -Evaluatie voor tandheelkundige praktijken. Ze is gebaseerd op de richtlijn infectiepreventie in mondzorgpraktijken, de Leidraad Mondzorg Corona en de richtlijnen van het RIVM. De module omvat acht vragen met betrekking tot arbozorg en corona, voorlichting, instructie en het treffen van maatregelen en de borging daarvan.

Inspectie SZW kijkt ook naar coronamaatregelen

De Inspectie SZW voert momenteel onderzoek uit waarbij ook een groot aantal tandartspraktijken wordt benaderd. Onderdeel van dit onderzoek is niet alleen een check op het hebben van een actuele RI&E maar de inspectie kijkt ook naar de genomen maatregelen naar aanleiding van het coronavirus.

RI&E-Manager: één plan van aanpak 

Tandarts-praktijkhouders met een actuele RI&E hoeven nu alleen de COVID-19-module te doorlopen. Komen er actiepunten uit naar voren dan voeg je ze toe in het plan van aanpak.

Instructie doorlopen COVID-19-module (pdf)

Wie sinds de lancering ervan in oktober 2019 nog geen RI&E heeft uitgevoerd, kan alsnog de gehele RI&E (inclusief COVID-19-module) doorlopen.

Naar de RI&E-manager

Staat de RI&E al even op je 'to do list', maar komt het er steeds niet van? Volg de online cursus van de KNMT Academy. Dan zorgt Josje Salentijn ervoor dat jij of je praktijkmanager de RI&E in een middag op orde hebt.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.