facebook

Reminder: Geef commentaar op de conceptrichtlijn Spoeddienst

Mariska de Beijer
2 minuten
man met kiespijn
De herziene richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen buiten praktijkuren is in concept klaar. Deze richtlijn biedt je praktische handvatten om de opvang van spoed zelf te organiseren en uit te voeren of uit te besteden aan een spoedpraktijk. Wat vind je ervan?

De commentaartermijn is inmiddels verstreken: reageren op de conceptrichtlijn is niet meer mogelijk.

Herziene richtlijn sluit aan bij ontwikkelingen in de mondzorg

De herziene richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen buiten praktijkuren sluit aan bij de trends en ontwikkelingen die gaande zijn binnen de mondzorg. Zo trad in 2016 de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) in werking, organiseren tandartspraktijken de opvang van spoedgevallen steeds vaker via een spoedpraktijk en zijn veel praktijken standaard ook in de avond of in het weekend geopend. Een update van de huidige spoeddienst-richtlijn uit 2012 was daarom hard nodig.

Praktische handvatten om opvang te regelen zoals jij het wil

Met de herziene richtlijn kunnen tandartspraktijken de opvang  van spoedgevallen goed én op de manier die bij hen past regelen. Onderwerpen die in de richtlijn aan bod komen zijn:

  • Beoordeling van spoed
  • Bereikbaarheid en triage
  • Verslaglegging
  • Organisatie van de spoedgevallendienst
  • Aansluiting bij een spoedpraktijk

Geef uiterlijk zondag 30 januari je commentaar op het concept door

We verwachten met deze herziene richtlijn een praktisch en werkbaar hulpmiddel ontwikkeld te hebben waar jij als tandarts de spoedopvang goed mee kan regelen. We zijn dan ook benieuwd naar wat je ervan vindt. Heb je commentaar op sommige onderdelen? Geef dat dan uiterlijk zondag 30 januari aan ons door via het online commentaarformulier.

Vervolgtraject na commentaarronde

Alle commentaren worden door de werkgroep onderzocht, beoordeeld en verwerkt. Daarna zal de richtlijn Opvang tandheelkundige spoedgevallen buiten praktijkuren door het KNMT-bestuur definitief vastgesteld worden. Dit zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 zijn. 

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.