facebook

Publieksprijs NT-GSK Bachelorscriptie Award 2020 voor Groningse studenten

Karel Gosselink
2 minuten
NT-GSK Scriptie-award Publieksprijs 2020.1
De drie Groningse studenten Sharon Dalhuisen, Marlies Elshoud en Jasmijn Kloet hebben de publieksprijs van de NT-GSK Bachelorscriptie Award 2020 gewonnen. Ze kregen de meeste stemmen voor hun scriptie over de invloed van calcium op tanderosie in een zuur milieu. ACTA-student Iva Raghoebar won de juryprijs.

Veel gestemd voor publieksprijs

In totaal werd er in de afgelopen twee weken voor de publieksprijs 1581 keer gestemd op de vijf genomineerde scripties. Ongeveer een derde deel van de stemmen – in totaal 544 – ging naar de drie Groningse studenten, die daarmee de publieksfavorieten waren. Zij ontvingen hiervoor de publieksprijs, bestaande uit een verrassingspakket van de KNMT en Glaxo Smith Kline (GSK), dat al jaren de scriptie-award sponsort.

Lees het artikel van Sharon, Marlies en Jasmijn over hun scriptie 'De invloed van calcium op tanderosie in een zuur milieu'

Eerste prijs voor Iva Raghoebar van ACTA

Verder werden drie juryprijzen toegekend aan de genomineerde scripties. De eerste prijs - bestaande uit een award en 1000 euro - werd gewonnen door ACTA-student Iva Raghoebar voor haar scriptie ‘De invloed van de mondgezondheid op het ontwikkelen van koorts en bacteriëmie bij volwassen patiënten na hematopoëtische stamceltransplantatie’.

Tweede en derde prijs in Nijmegen en Amsterdam

De tweede prijs viel in handen van Lotte Woud en Jurriaan Vossen van de Nijmeegse opleiding tandheelkunde. Zij wonnen een award en 500 euro met hun scriptie ‘Osteogene differentiatie van stromal vascular fraction en mesenchymal stem cells ‘.De derde prijs was voor ACTA-studenten Ben Post en Pieter van der Moolen voor hun scriptie ‘Peri-implantaire problemen? Wees er vroeg bij!’. Hiermee wonnen ze 250 euro en een award. De 5e genomineerde scriptie (van Isabelle Gersie en Rik Teunissen) 'Retinolzuur en de mineralisatie van pre-osteoblasten' is buiten de prijzen gevallen. 

Voor de veertiende keer georganiseerd

De NT-GSK Bachelorscriptie Award werd dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. De jury bestond uit tandartsen van de communicatieadviesraad van de KNMT.

Watch Iva Raghoebar | NT-GSK Bachelorscriptie Award | KNMT on YouTube.