facebook

Probleem verwerking C88 en F902 bij sommige verzekeraars

Mariska de Beijer
2 minuten
time out wachten
De tijdelijke prestaties C88 en F902 voor de toeslag meerkosten door corona kunnen per 1 augustus nog niet door alle zorgverzekeraars verwerkt worden. Mondzorgpraktijken die deze prestaties willen declareren bij een andere zorgverzekeraar dan CZ, VGZ of Zilveren Kruis, kunnen hun declaraties met deze codes daarom beter aanhouden om foutmeldingen te voorkomen.

Administratie Vektis en zorgverzekeraars niet op tijd aangepast

Op woensdag 29 juli maakte de Nederlandse Zorgautoriteit bekend dat mondzorgpraktijken vanaf 1 augustus een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening mogen brengen als tegemoetkoming voor extra kosten door de corona-uitbraak. Het lukt Vektis niet om de twee tijdelijke prestatiecodes C88 en F902 op korte termijn toe te voegen aan de zogenaamde TOG-lijst, waardoor het verwerken van de declaratie van de nieuwe prestatiecodes per 1 augustus niet bij alle zorgverzekeraars mogelijk is.  

Declaratie ingediend voor half augustus leidt tot foutmelding

Vektis verwacht op 7 augustus de nieuwe TOG-lijst mondzorg te kunnen publiceren.
Zorgverzekeraars passen hun backoffice-systemen aan op basis van de TOG-mondzorglijst. Enkele (kleinere) zorgverzekeraars hebben aangegeven de wijziging pas operationeel te hebben vanaf half augustus. Dat betekent dat declaraties met de code C88 en F902 die vóór de aanpassing van de backoffices bij de zorgverzekeraar worden ingediend, leiden tot foutmeldingen.

Verwerking toeslag alleen mogelijk bij CZ, VGZ en Zilveren Kruis

De zorgverzekeraars CZ, VGZ en Zilveren Kruis hebben besloten om niet te wachten op de TOG-lijst. Daarom is declaratie van de toeslag bij deze verzekeraars wél mogelijk per 1 augustus.

Let op: toeslag kan niet zonder andere codes gedeclareerd worden

Omdat de prestaties C88 en F902 toeslagen zijn, kunnen deze codes niet gedeclareerd worden zonder andere prestatiecodes. Het aanhouden van alleen de toeslag met als doel om deze later te declareren, is helaas niet mogelijk. 

Informatie over ontwikkelingen

De KNMT informeert haar leden direct zodra bekend is wanneer de declaratie van de nieuwe tijdelijke prestatiecodes bij alle zorgverzekeraars mogelijk is. De factoring- en softwarebedrijven zijn op de hoogte van dit probleem en onderzoeken of er eventueel een oplossing voor het niet kunnen verwerken van de declaraties mogelijk is. Zij zullen hun klanten hierover zelf informeren. 

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.