facebook

Opvang spoedzorg coronapatiënten geregeld

Mariska de Beijer
1 minuut
spoedzorg corona
Coronapatiënten die zeer acute tandheelkundige spoedzorg nodig hebben, kunnen door hun tandarts worden doorverwezen naar het Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM).

Het CAM is een landelijk dekkend netwerk van tandartsen dat de KNMT in samenwerking met het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) heeft opgezet en dat aansluit bij het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Voor elk van de 11 ROAZ-regio’s is een tandarts beschikbaar om zorg te kunnen leveren. De distributie van de hiervoor benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen loopt via het LNAZ.

‘We zijn onze ROAZ-tandartsen en hun medewerkers veel dank verschuldigd dat zij deze zorg in deze onzekere tijden willen verlenen,’ zegt KNMT-voorzitter Wolter Brands. ‘Coronapatiënten mogen niet in de eigen praktijk worden behandeld en mogen ook niet naar het ziekenhuis worden doorverwezen. Op deze manier kunnen we deze patiënten toch in uiterste situaties van zorg voorzien.’  

'Veel dank gaat ook uit naar het ROAZ, het LNAZ en de GGD GHOR', zegt Brands. 'Ondanks alle aandacht die vooral de ziekenhuiszorg en de huisartsenzorg op dit moment vragen, hebben zij toch gelegenheid gezien om de tandheelkunde op te nemen op de lijst van zorgverleners die in aanmerking komen voor beschermingsmiddelen en hebben ze tijd gemaakt om de 11 tandartspraktijken van de noodzakelijke beschermingsmiddelen te voorzien.’

Meer informatie over spoed tijdens corona-uitbraak

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.