Oproep: vul enquête over afschaffen papieren bijsluiters in!

Karel Gosselink
1 minuut
Image
papier-scheuren
De Europese Unie overweegt om papieren bijsluiters in de gezondheidszorg (deels) te vervangen door elektronische bijsluiters, wat veel duurzamer is. Momenteel wordt via een enquête onderzocht hoe zorgprofessionals hier tegenaan kijken. Vul jij de vragenlijst ook in?

EU wil digitale bijsluiters gaan toestaan

Bij de meeste medische hulpmiddelen moeten papieren bijsluiters met gebruiksaanwijzingen worden verstrekt, de zogenoemde Instructions for Use (IFU). Om de impact op het milieu te verminderen en aan te sluiten bij het digitale tijdperk, overweegt de Europese Unie om toe te staan dat deze bijsluiters in een digitaal formaat (eIFU) worden verstrekt, waarbij op verzoek een papieren versie beschikbaar is.

Wat vinden beroepsbeoefenaren in de zorg?

Om tot goede regelgeving te komen inventariseert de EU momenteel met behulp van een enquête hoe beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg tegen digitale bijsluiters aankijken. Naast bijsluiters bij medische hulpmiddelen die de professional gebruikt gaat de enquête ook over bijsluiters voor patiënten. 

Tandartsen worden vriendelijk verzocht de vragenlijst in te vullen. Dit kan nog tot 11 oktober. Invullen kost minder dan 5 minuten.

Ga naar de vragenlijst