facebook

Oproep: Deel de KNMT-campagne ‘Een gezond gebit is kinderspel’

Karel Gosselink
2 minuten
Kinderspel-wmgd
De KNMT roept tandartsen op om de campagne ‘Een gezond gebit is kinderspel’ in het kader van Wereld Mondgezondheidsdag te delen in hun praktijk. Nadat deze KNMT-campagne vorig jaar maart moest worden stopgezet vanwege de coronacrisis, wordt ze nu opnieuw gelanceerd. Doe jij ook mee?

Zes tips voor een gezonde kindermond staan centraal

In de campagne staan zes tips voor een gezonde kindermond centraal, die de KNMT samen met de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) heeft opgesteld. Deze tips worden onder meer via een poster, wachtkamerschermen, online en op de website Allesoverhetgebit.nl gecommuniceerd.

Poster op veel plekken zichtbaar in derde week van maart

Het is bedoeling dat in de week van 15 tot en met 20 maart - waarin Wereld Mondgezondheidsdag (20 maart) valt – de  tips op zo veel mogelijk plekken zichtbaar zijn, zo ook in tandartspraktijken. De posters zijn ook verspreid onder GGD’en, Jeugdgezondheidszorg en onder de voedselbanken, waar veel ouders van kinderen die in een kwetsbare situatie opgroeien, komen.

Deel de campagne in de praktijk en online

Vorig jaar ontvingen alle tandartsen de poster met tips bij het Nederlands Tandartsenblad met de vraag deze zichtbaar in de praktijk op te hangen. Veel praktijken gaven hier gehoor aan. Tandartsen die de poster niet meer hebben hangen, worden opgeroepen dit alsnog te doen. Heb je de poster niet bewaard? Dan kun je een nieuw exemplaar bestellen of downloaden via knmt.nl/kinderspel.  

 

Andere materialen die je kunt inzetten:

Campagne ook op reclamezuilen langs de snelweg

In de week van Wereld Mondgezondheidsdag zaterdag 20 maart is de boodschap ‘Een gezond gebit is kinderspel!’ ook te zien zijn op reclamezuilen op 15 locaties in Nederland, waaronder de A5 Amsterdam (rijrichting Hoofddorp/Amsterdam), A28 Staphorst en A28 Assen (beide rijrichting Groningen), A59 Oosterhout (rijrichting 's-Hertogenbosch), Rotterdam (Coolsingel en Weena) en Scheveningen. In totaal worden hiermee zo'n zes miljoen passanten bereikt. 

Educatieve online test op Allesoverhetgebit.nl

Daarnaast roepen we ouders op een educatieve online-test op Allesoverhetgebit.nl te doen, om zo hun kennis over de mondzorg van hun kind te testen. Tandartspraktijken kunnen via hun KNMT-Praktijkwebsite en via hun socials verwijzen naar deze test. Op knmt.nl/kinderspel zijn hier voorbeelden van te vinden.

Direct gratis campagneposters bestellen

Lees ook het persbericht: Ouders weten te weinig van gebitsverzorging kinderen