facebook

Ook voorrang voor mondzorg bij testen op corona

Hans Scholten
2 minuten
Testen op Covid19
Zorgmedewerkers, ook uit de mondzorg, krijgen tijdelijk prioriteit bij de coronatesten. Het gaat om een tijdelijke maatregel omdat er landelijk te weinig testcapaciteit is. Testen met voorrang kan vanaf maandag 21 september.

Zorgmedewerkers krijgen in de volgende gevallen voorrang bij de coronatesten:

  • Als zij klachten hebben die passen bij corona.
  • Als zij onmisbaar zijn voor de (directe) patiëntenzorg en continuïteit van die zorg. Dit geldt ook voor laboratoriumpersoneel.
  • Als zij niet te vervangen zijn door een collega.
  • Als zij tegen betaling zorg verlenen op grond van de: Zorgverzekeringswet; Wet Langdurige Zorg; Wet Maatschappelijke Ondersteuning (vooral respijtzorg en dagbesteding); intramurale onderdelen van de Jeugdwet; Wet forensische zorg; Wet Publieke Gezondheid of onder de reikwijdte van de Wet BIG vallen.

Ook zzp’ers, uitzendkrachten en medewerkers die uit een pgb betaald worden komen in aanmerking, als zij werken voor een zorgaanbieder in het kader van bovenstaande wetten.

Prudente omgang

De testcapaciteit is niet gewijzigd. Voorrang voor de een betekent langer wachten voor de ander. Het verzoek vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is dan ook om prudent om te gaan met de capaciteit en deze te gebruiken voor die zorgmedewerkers die essentieel zijn voor de continuïteit van zorg. Waarbij vervanging niet mogelijk is.  

Hoe werkt het?

Zorgmedewerkers (en onderwijspersoneel) die voldoen aan bovenstaande criteria kunnen vanaf 21 september 7 dagen per week tussen 07.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer van de GGD om een testafspraak te maken, tel. 0800 - 8101. Bij het maken van de afspraak en de afspraak zelf vindt een controle plaats op bovenstaande criteria.

Meer informatie over voorrang coronatest zorgmedewerkers

Zo mogelijk word je dezelfde dag in de ochtend getest en ontvang je in de avond de testuitslag.

Binnen elke GGD-regio komt minstens 1 testlocatie waar zorgmedewerkers met prioriteit getest kunnen worden. 

De Mondzorgalliantie is blij dat het ministerie van VWS (zie brief, pdf) de mondzorg bij de doelgroep van de spoedtestregeling heeft inbegrepen. Ze had daarop eerder per brief bij het ministerie aangedrongen.

Getest op corona? Geef het door:

Meldpunt Mondzorg Corona

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.