facebook

Onderzoek naar tandartsen en retentie na orthodontie

Karel Gosselink
1 minuut
retentie
Een willekeurige steekproef van 1.000 tandartsen is vorige week per e-mail uitgenodigd voor het invullen van een webenquête over het omgaan met retentie na een orthodontische behandeling. Heb je een uitnodiging ontvangen? Dan word je vriendelijk verzocht de enquête in te vullen!

Ook tandartsen krijgen te maken met retentiespalken

Na een actieve orthodontische behandeling worden doorgaans retentiespalken geplaatst om het resultaat van de behandeling te behouden. Het plaatsen van de spalk wordt vaak gedaan door een orthodontisch behandelaar (orthodontist of tandarts voor orthodontie). Ook tandartsen in de algemene praktijk krijgen te maken met retentiespalken bij patiënten. 

Onderzoek naar ervaringen tandartsen met retentie

De afdeling Orthodontie van het UMC Groningen wil onderzoeken wat de ervaringen zijn van tandartsen met retentie, hoe ze ermee omgaan en hoe ze de samenwerking met de orthodontisch behandelaar wensen. De KNMT ondersteunt de Groningse afdeling hierbij met de Omnibusenquête ‘Tandartsen en retentie na orthodontie’. Voor het invullen van deze enquête heeft vorige week een willekeurige steekproef van 1.000 tandartsen een vragenlijst per mail ontvangen.

Uitnodiging per mail ontvangen? Vul dan enquête in!

Heb je per e-mail een uitnodiging  ontvangen? Dan stellen de onderzoekers het zeer op prijs dat je de enquête invult!