facebook

NZa verlengt verruimde regels voor declaratie digitale zorg

Hans Scholten
1 minuut
Beeldbellen
De NZa heeft de per 1 maart dit jaar verruimde regels voor het leveren van zorg op afstand verlengd tot eind 2020. Daarnaast wil de zorgautoriteit de tijdelijke verruimingen vanaf 2021 structureel maken.

De NZa kijkt momenteel met beroeps- en brancheorganisaties in de zorg welke tijdelijke verruimingen voor digitale zorg per 2021 structureel in de regels kunnen worden ingevoerd. Ook vraagt ze uit welke verdere verruiming van de regels voor zorg op afstand nog mogelijk is.

Sinds 1 maart geldt dat wanneer de zorg volgens een reguliere prestatie ook op afstand plaats kan vinden, een tandarts hiervoor de bestaande prestatie in rekening mag brengen. Deze zorg op afstand moet de reguliere vorm van de zorg vervangen. Zo zou bijvoorbeeld een probleemgericht consult of beugelconsult op afstand kunnen plaatsvinden.

Tot ‘zorg op afstand’ horen (beeld)bellen, e-mailen, chatten, of contact dat verloopt via een patiëntenportaal.

Meer informatie over de mogelijkheden voor digitale zorg staat in de NZa-uitgaven 'Wegwijzer bekostiging digitale zorg' en de informatiekaart 'Zorg op afstand bij corona: hoe declareer je dat?

Lees ook: Aan de slag met beeldbellen? 10 tips en een webinar om je te helpen

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.