facebook

NZa verhoogt indexatie tarieven 2023

Evert Berkel
1 minuut
Behandeling bij de tandarts
De NZa heeft besloten de indexatie van de tarieven voor tandheelkundige prestaties voor 2023 te verhogen tot 7,7 procent. Oorspronkelijk bedroeg die indexatie 5,2 procent, maar daar komt nu 2,5 procent bovenop. De indexatie van de tarieven voor orthodontie stijgt van 5,5 naar 8,6 procent.

Aanpassen aan recente loon- en prijsontwikkelingen

Na de oorspronkelijke indexatie gaf de KNMT bij de NZa aan dat deze percentages haars inziens vanwege de recente loon- en prijsontwikkelingen te laag waren. De beroepsorganisatie drong erop aan de indexatie aan te passen aan de meest recente ramingen.

Geldt per 1 januari 2023

De NZa heeft daaraan nu dus gehoor gegeven en de indexatie van de tarieven voor tandheelkundige prestaties per 1 januari 2023 vastgesteld op 7,7 procent en die voor orthodontie op 8,6 procent.

 

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.