facebook

Nu ook compensatie voor mondzorgaanbieders in langdurige zorg

Hans Scholten
2 minuten
Tandarts voor kwetsbare groepen
De NZa breidt de compensatieregeling voor de langdurige zorg definitief uit naar aanbieders die mondzorg bieden aan Wlz-cliënten. De Mondzorgalliantie is daar blij mee maar heeft de NZa per brief gevraagd de regeling te verlengen van 1 juli naar 1 september.

Terecht besluit

De Mondzorgalliantie van KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT ziet het als een terecht besluit dat er nu ook een compensatieregel voor de mondzorgaanbieders in de Wlz (gekomen) is. Zij heeft zich hier de afgelopen tijd, samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), hard voor gemaakt.

Geen onderscheid zorg in de instelling of daarbuiten

Alle aanbieders die mondzorg leveren in de Wlz hebben recht op compensatie. Hierbij maakt het niet uit of dit in de instelling plaats vindt of daarbuiten en het maakt ook niet uit of dit in onderaanneming of via uitbesteding plaats vindt. 

Periode waarop de regeling betrekking heeft

Deze maatregel heeft betrekking op de periode 1 maart tot 1 juli 2020. De Mondzorgalliantie heeft er bij het ministerie van VWS op aangedrongen de regeling echter tot 1 september te laten gelden, net als voor net als voor de intramurale zorg binnen instellingen waar gehandicapten en ouderen wonen. Dat is immers de patiëntengroep waarvoor de mondzorg in de Wlz geldt en aan wie de tandartsen zorg verlenen.

Brief Mondzorgalliantie over compensatiemaatregel mondzorg Wlz (pdf)

Eerder kon voorschot aangevraagd worden

Vooruitlopend op de definitieve vaststelling van de regeling konden tandartsen die Wlz-zorg leveren sinds medio juni al een voorschot aanvragen bij het zorgkantoor, toen nog voor de maanden maart tot en met mei. Begin 2021 wordt het definitieve bedrag vastgesteld waarop de mondzorgverlener recht heeft.

Namens KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.