facebook

NOW 1 vaststellen zonder afrekening continuïteitsbijdrage?

Hans Scholten
2 minuten
Betalen
Wie gebruik heeft gemaakt van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 1) moet vóór 31 oktober een verzoek tot definitieve vaststelling indienen. Maar wat als je je omzetderving niet kunt berekenen omdat je nog geen afrekening van de continuïteitsbijdrage hebt ontvangen?

Iedereen die in 2020 gebruik heeft gemaakt van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 1) moet bij het UWV een verzoek tot definitieve vaststelling indienen. De termijn die hiervoor is gesteld loopt tot 31 oktober 2021. 

Wie ook een continuïteitsbijdrage (CB) van de zorgverzekeraars heeft ontvangen, heeft een definitieve afrekening hiervan nodig om de omzetderving te kunnen berekenen. Op dit moment is de definitieve afrekening van de CB er in veel gevallen echter nog niet, en zal deze er naar verwachting ook niet in alle gevallen voor 31 oktober zijn. 

Om ervoor te zorgen dat tandartsen hierdoor niet in de knel komen, voert de KNMT overleg met de zorgverzekeraars, het UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Inmiddels is door de minister van SZW besloten dat er voor de definitieve afrekening van de NOW uitstel komt voor iedereen die een zogenaamde derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig heeft en aan wie deze nog niet kan worden afgegeven. 

Rijksoverheid.nl: Wanneer is een accountantverklaring nodig?

Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de aanvraag voor de definitieve afrekening voor 31 oktober wordt ingediend. Bij die aanvraag kan dan worden aangeven dat er nog geen verklaring kan worden afgegeven. Vervolgens moet de aanvraag binnen 14 weken opnieuw worden ingediend, deze keer met de derdenverklaring of een accountantsverklaring. 

UWV.nl: informatie over aanvragen vaststelling NOW1

Als er geen derdenverklaring of een accountantsverklaring nodig is, kun je geen aanspraak maken op de 14 weken uitstel. De KNMT voert momenteel nog overleg over hoe deze groep uitstel kan aanvragen vanwege het ontbreken van een definitieve CB-berekening. Ook hier geldt dat er in ieder geval een aanvraag voor definitieve afrekening voor 31 oktober moet worden ingediend op basis van de gegevens die op dat moment beschikbaar zijn.

Zodra er meer bekend is, informeren wij je daarover.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.