facebook

Nieuwe versie (6.0) Leidraad Mondzorg Corona verschenen

Hans Scholten
1 minuut
Covid-19
Er is een nieuwe versie verschenen van de Leidraad Mondzorg Corona. Ook zijn er nieuwe antwoorden op veel gestelde vragen.

De nieuwe versie bevat een appendix waarin voor verschillende situaties de inzetbaarheid van mondzorgverlener(s)/medewerker(s) staat beschreven:

  1. Als gevolg van eigen gezondheid/situatie
  2. Als gevolg van contacten buiten de praktijk
  3. Als gevolg van contacten in de praktijk

Per situatie staat via een stroomschema beschreven of de betreffende medewerker inzetbaar is, inzetbaar mits... of niet inzetbaar. Bij de laatste twee categorieën is ook telkens relevante aanvullende informatie opgenomen. Bijvoorbeeld waar er op gelet moet worden als iemand niet inzetbaar is.

Dit is verder gewijzigd in de Leidraad versie 6.0 ten opzichte van de versie 5.0:

  • De lijst met symptomen van COVID-19 is aangepast aan de informatie van het RIVM
  • De uitleg van (thuis)quarantaine is aangepast
  • De consequenties van de coronamelderapp zijn doorgevoerd
  • Informatie over gebruik van mondneusmaskers door patiënten en medewerkers (buiten patiëntencontact) is toegevoegd
  • Het schoonmaakbeleid in de wachtruimte is aangepast
  • De paragraaf over reiniging en desinfectie van de behandelkamer is teruggebracht tot verwijzing naar de richtlijn Infectiepreventie in de Mondzorg
  • De informatie m.b.t. testbeleid en inzetbaarheid van medewerkers is geactualiseerd

Naar de Leidraad Mondzorg Corona 6.0 en FAQ

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.