facebook

Nieuwe subsidieregeling duurzaam vastgoed mogelijk interessant voor tandartspraktijken

Karel Gosselink
1 minuut
duurzaam-bouw
De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) – die op 3 oktober 2022 van start gaat – is mogelijk ook op tandartspraktijken van toepassing.

Overzicht subsidies en regelingen duurzaamheid voor mondzorgpraktijken

DUMAVA-regeling

De regeling DUMAVA richt zich op eigenaren van maatschappelijk vastgoed. Een DUMAVA-subsidie bedraagt 30 procent van de projectkosten om een pand te verduurzamen en kan oplopen tot maximaal 2,5 miljoen euro per aanvraag. Duurzame maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie zijn onder andere de aanleg van een warmtepomp, het aanbrengen van isolatie, HR-glas, LED-verlichting of een groendak. Daarnaast biedt de regeling een subsidie van 50 procent van de kosten voor het laten opstellen van een energieadvies en het verkrijgen van een energielabel. Het totale DUMAVA-budget bedraagt 150 miljoen euro.

Webinar over de regeling op 13 september

Uit navraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat nog niet zeker is of mondzorgpraktijken in aanmerking komen voor de regeling. De RVO raadt belangstellende tandartsen aan om zich aan te melden voor het webinar over de DUMAVA-regeling op dinsdag 13 september van 14.00 tot 15.00 uur.

Aanvragen van de subsidie kan vanaf maandag 3 oktober 2022 9.00 uur tot en met zondag 31 december 2023 17.00 uur. Naar verwachting is er in de loop van de maand augustus een concept aanvraagformulier beschikbaar op de site van Rijksdienst voor Ondernemen Nederland (RvO)

Duurzaam werken in de mondzorg