facebook

Nieuw: webinar De professionele standaard

Mariska de Beijer
2 minuten
tandarts in behandelkamer
Als mondzorgverlener sta je voor goede, veilige en verantwoorde zorg. Je werkt dan ook dagelijks vol vertrouwen volgens de professionele standaard. Maar wat is de professionele standaard eigenlijk? En welke aspecten bepalen en beïnvloeden deze standaard? Dat leggen we je tijdens een webinar op maandag 13 februari graag uit.

De professionele standaard is uitgewerkt in wetten, richtlijnen, protocollen, uitspraken van de tuchtrechter, kwaliteitsstandaarden, gedragsregels en handreikingen. Daarnaast hebben patiënten ook nogal eens ideeën over wat de standaard is, al stroken die niet altijd met de werkelijkheid. Niet vreemd dus dat er tijdens een klacht- of tuchtprocedure heel wat gediscussieerd wordt over de standaard.

Inzoomen op de professionele standaard

Tijdens het webinar zoomen we in op de professionele standaard in de breedste zin van het woord. Want in de praktijk heb je er dagelijks op verschillende manieren mee te maken. De volgende onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod:

  • Wat is de professionele standaard en hoe pas je die toe?
  • Ontwikkelingen in de professionele standaard, zoals wenstandheelkunde.
  • Intercollegiale meningsverschillen over de professionele standaard en de gevolgen hiervan.
  • Hoe ga je om met een patiënt die iets vraagt wat niet in lijn is met de professionele standaard?

Voor mondzorgverleners en praktijkmanagers

Dit webinar is interessant voor mondzorgverleners en praktijkmanagers die bewust stil willen staan bij de professionele standaard. Want als je bekend bent met deze standaard en de aspecten die het werken volgens de professionele standaard kunnen beïnvloeden, sta je sterker in je schoenen.

Aanmelden webinar

Het webinar start maandag 13 februari om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnamekosten voor KNMT-leden zijn € 35, niet-leden betalen € 55. Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.