Nieuw: webinar De professionele standaard

Mariska de Beijer
2 minuten
tandarts in behandelkamer
Als mondzorgverlener sta je voor goede, veilige en verantwoorde zorg. Je werkt dan ook dagelijks vol vertrouwen volgens de professionele standaard. Maar wat is de professionele standaard eigenlijk? En welke aspecten bepalen en beïnvloeden deze standaard? Dat leggen we je tijdens een webinar graag uit.

De professionele standaard is uitgewerkt in wetten, richtlijnen, protocollen, uitspraken van de tuchtrechter, kwaliteitsstandaarden, gedragsregels en handreikingen. Daarnaast hebben patiënten ook nogal eens ideeën over wat de standaard is, al stroken die niet altijd met de werkelijkheid. Niet vreemd dus dat er tijdens een klacht- of tuchtprocedure heel wat gediscussieerd wordt over de standaard.

Inzoomen op de professionele standaard

Tijdens het webinar zoomen we in op de professionele standaard in de breedste zin van het woord. Want in de praktijk heb je er dagelijks op verschillende manieren mee te maken. De volgende onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod:

  • Wat is de professionele standaard en hoe pas je die toe?
  • Ontwikkelingen in de professionele standaard, zoals wenstandheelkunde.
  • Intercollegiale meningsverschillen over de professionele standaard en de gevolgen hiervan.
  • Hoe ga je om met een patiënt die iets vraagt wat niet in lijn is met de professionele standaard?

Voor mondzorgverleners en praktijkmanagers

Dit webinar is interessant voor mondzorgverleners en praktijkmanagers die bewust stil willen staan bij de professionele standaard. Want als je bekend bent met deze standaard en de aspecten die het werken volgens de professionele standaard kunnen beïnvloeden, sta je sterker in je schoenen.

Aanmelden webinar

Het webinar duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnamekosten voor KNMT-leden zijn € 35, niet-leden betalen € 55. Aan het webinar is 1,5 KRT-punt toegekend.

Meer informatie en aanmelden