facebook

Nieuw testbeleid: zorgmedewerkers met milde klachten, laat je testen

Hans Scholten
2 minuten
Testen op Covid19
Het landelijke testbeleid op COVID-19 is aangepast. De IGJ roept zorgmedewerkers met klachten op zich te laten testen; de GGD's heten ze van harte welkom.

Uitgangspunten testen zorgmedewerkers

Vanaf nu kan elke zorgmedewerker met symptomen van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) die directe zorg (werkzaamheden binnen 1,5 meter) verleent aan een patiënt/cliënt getest worden. De medewerker moet door een bedrijfsarts of instellingsarts zijn doorverwezen en aangemeld zijn bij de GGD.

Meer informatie van de RIVM over het testbeleid van zorgmedewerkers

Testen bij de GGD's, na doorverwijzing

Dat testen kan bij de regionale GGD. Alle GGD’s hebben hiervoor een testfaciliteit ingericht en voldoende testafname-capaciteit om zorgmedewerkers met ziekteverschijnselen van COVID-19 te testen. 

Heeft u klachten en wilt u zich laten testen? Meld u zich bij uw leidinggevende en vraag welke arts is aangewezen om u door te verwijzen voor een test, waarschijnlijk de bedrijfsarts. Is er binnen uw instelling geen arts aangewezen die u kan doorverwijzen, neem dan contact op de GGD die hoort jouw woonplaats. De GGD plant vervolgens een afspraak met u voor de test.

Aan het testen zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde is wel dat je klachten moet hebben. Geen klachten en toch willen testen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Meer informatie over testen bij de GGD

Zoek de GGD die hoort bij jouw woonplaats

Voldoe je aan de voorwaarden maar lukt het niet om getest te worden? Meld het Ledenservice (per e-mail; zet in het onderwerp: 'coronatest') de KNMT bundelt de signalen en geeft deze door bij een landelijk meldpunt.

Is iemand in jouw praktijk positief getest op COVID-19? Meld het Ledenservice (per e-mail; zet in het onderwerp: 'positief getest'; anoniem melden kan; vermeld alsjeblieft wel de functie van de positief geteste persoon). Deze meldingen worden ter voorbereiding op het meldpunt Mondzorg Corona verzameld, waarmee de mondzorgalliantie beoogt de capaciteit van mondzorgverleners gedurende de COVID-19 crisis te monitoren.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.