facebook

Mondzorgalliantie monitort voorrang testen op corona voor mondzorgverleners

Mariska de Beijer
1 minuut
Testen op Covid19
Sinds maandag 21 september jl. is het voor zorgmedewerkers en leraren mogelijk om met voorrang getest te worden op corona. Een tijdelijke maatregel in verband met weinig testcapaciteit. De eerste dagen worden er signalen ontvangen dat voorrang niet mogelijk is. De mondzorgalliantie monitort de situatie gegeven de mogelijkheden.

Problemen rondom tijdelijke maatregel voorrang

Maandagochtend was het landelijke voorrangsnummer een tijd overbelast waardoor het maken van afspraken niet mogelijk was. Daarbij kampt Nederland nog steeds met een tekort aan testcapaciteit. De vraag overstijgt het aanbod met duizenden. Dit heeft gevolgen voor de voorrang van zorgmedewerkers. 

(Mondzorg)signalen uit het veld

De afgelopen dagen ontvangen de ledenservices van de diverse verenigingen signalen dat leden niet met voorrang getest kunnen worden. Niet in beginsel omdat de zorgverleners in de mondzorg geen voorrang hebben maar doordat medewerkers van de GGD criteria toe lijken te voegen om beschikbare plaatsen toe te delen.  

Mondzorgalliantie monitort signalen

De mondzorgalliantie van KNMT, ANT, NVM-monhygiënisten en ONT monitort de signalen die binnenkomen bij de ledenservices van de diverse verenigingen. Lukt voorrang niet geef dat dan door aan uw beroepsvereniging. Let wel, de beroepsvereniging kan niet bemiddelen in individuele gevallen. Door het te melden krijgt de mondzorgalliantie zicht op de achtergrond van eventuele weigeringen. Gebeurt dit bijvoorbeeld in bepaalde regio’s meer? Komt dezelfde reden telkens terug? Met een patroon kan er door de alliantie actie worden ondernomen. 

Lees ook:

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.