facebook

Minister Bruins zet taakherschikking door

Hans Scholten
1 minuut
Minister bruno bruins
Minister Bruins van Medische Zorg gaat de Tweede Kamer nog voor de zomer de Algemene Maatregel van Bestuur sturen om een experiment met taakherschikking mogelijk te maken. Dat heeft hij de KNMT per brief laten weten.

In zijn brief (pdf) stelt hij dat hij de KNMT en collega-beroepsverenigingen de mogelijkheid geboden heeft uiterlijk 20 april met een alternatief te komen. ANT en NVM bleken echter niet bereid zelfs maar op een uitnodiging van de KNMT tot gesprek in te gaan. Nu een dergelijk compromis niet tot stand is gekomen, zal de minister de maatregel in de vorm zoals hij deze eerder aankondigde indienen bij de Tweede Kamer.

De KNMT is verbaasd over het feit dat de minister niet eerst de uitkomsten van het onderzoek naar de benodigde capaciteit in de mondzorg, dat momenteel wordt uitgevoerd, afwacht.

De zet van de minister komt daarentegen niet onverwacht. De KNMT blijft daarom met Tweede Kamerleden in gesprek om alsnog een experiment tot stand te brengen waarin het belang van de patiënt en de kwaliteit van de mondzorg centraal staan.