facebook

Meld je aan voor het webinar Xerostomie en hyposialie

Mariska de Beijer
2 minuten
droge mond
Op dinsdag 15 juni om 19.30 uur organiseert de KNMT Academy het webinar Xerostomie en hyposialie. Tijdens dit webinar legt Arie Hoeksema je uit hoe je de nieuwe KIMO-richtlijn over dit onderwerp toepast in de praktijk. Mis het niet en meld je snel aan.

Problemen door verminderde speekselproductie of droge mond voorkomen

In april 2021 publiceerde het Kennisinstituut Mondzorg (KIMO) de nieuwe klinische praktijkrichtlijn Xerostomie en hyposialie gerelateerd aan medicatie en polyformacie. In deze richtlijn wordt beschreven bij welke medicamenten mondzorgverleners alert moeten zijn op problemen rond verminderde speekselproductie en een droge mond, welke beleidsmaatregelen hierbij worden aanbevolen en wanneer je communiceert met de patiënt en met andere zorgverleners.

In anderhalf uur bijgepraat over xerostomie, hyposialie en toepassing richtlijn

Arie Hoeksema heeft als tandarts-geriatrie, onderzoeker en algemeen practicus meegewerkt aan de ontwikkeling van deze richtlijn en legt je tijdens dit webinar uit hoe je de richtlijn toepast in de dagelijkse praktijk. Je krijgt (in ieder geval) antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe herken je xerostomie en hyposialie bij jouw patiënt?
  • Wat zijn de gevolgen van xerostomie en hyposialie?
  • Welke medicatie veroorzaakt een droge mond of een verminderde speekselproductie?
  • Welke preventieve maatregelen kan je inzetten om xerostomie en/of hyposialie te voorkomen?
  • Wanneer moet je overleggen met de voorschrijver of apotheker?

Webinar voor tandartsen en tandartsspecialisten

Het webinar Xerostomie en hyposialie start dinsdag 15 juni om 19.30 uur en is geschikt voor tandartsen en tandartsspecialisten. De deelnamekosten voor KNMT leden zijn € 35, niet leden betalen € 55. Aan het webinar is 1 KRT-punt toegekend.

Aanmelden voor het webinar